"Na toto krásné kulaté jubileum jsme patřičně hrdí. Za číslem 100 se skrývá pořádný kus poctivé osmileté práce," uvádí k oslavě členka souboru Marta Mullerová. Soubor je dvacetičlenný, ryze amatérský. Svým působením chce ukázat, že i lidé seniorského věku (věkový průměr členů souboru je 75 let) mohou být aktivní, mít radost ze života a tu radost předávat i jiným. A jak je vidět podle počtu vystoupení, daří se to. Soubor vystupuje při různých příležitostech – členské schůze, charitativní akce, oslavy a vánoční setkání.

"Na všech akcích nás doprovází na harmoniku a kytaru manželé Radovi. Posluchači mají zájem o lidové písničky, „hašlerky“, country písně, v prosinci o koledy a vánoční melodie. Jsme rádi, když navodíme dobrou náladu, lidé si začnou s námi zpívat a vznikne pěkná, srdečná atmosféra. Je to oboustranné obohacení. Doba, kdy se říkalo: „co Čech, to muzikant“, je nenávratně pryč. Ale proč si aspoň
někdy nezazpívat nebo neposlechnout pěkné písničky? Myslíme si, že to k životu patří," říká za ostatní členy Marta Mullerová.

Ve Skotsku se věnuje Torey L. Hayden farmaření.
Skotská spisovatelka do turné po Česku zahrnula i Příbramsko