Příbramské představení bylo oceněno čestným uznáním poroty za angažovanou dramaturgii a získalo také doporučení k postupu na národní přehlídku experimentujícího divadla Šrámkův Písek.

„Mnozí lidé si zřejmě takovou přehlídku moc dobře nedokáží představit. Představte si lidi, kteří jsou blázni do divadla, zapálení pro svá představení, ochotní přijímat inspiraci od ostatních, ale také zvládnou skousnout kritiku od odborné poroty. Přidejte šestnáct představení, které je potřeba za víkend zhlédnout, nejlépe všechny. Zahustěte diskusemi s lektory, kde je divadelní kus rozebrán do poslední částečky zkušenými divadelními praktiky. Okořeňte kvalitními moderátory a nedostatkem spánku a divadelní přehlídka je hotova,“ říká principál příbramského školního souboru Tomáš Bílek, který v oceněném představení také hraje několik rolí.

Videosouhrn 16. dubna 2018
Záchrana zhroucené tratě a Dittrichovy hrobky a Jantar pro umělce: videa dne

Porotu hodnotící jednotlivá představení tvořili Vojtěch Bárta, režisér, dramaturg divadla Venuše ve Švehlovce, Vladimír Hulec, redaktor Divadelních novin a Marie Nováková, dramaturgyně Vily Štvanice a poskytovali citlivou a kvalitní zpětnou vazbu všem vystupujícím souborům. ůBěhem přestávek mezi představeními byl prostor na navázání nových kontaktů, a tak do Příbrami zavítají ty nejzajímavější představení; např. Romeo, Julie a tma z Rokycan nebo Svět v mojí hlavě z Plané. Skvělá představení Divadla Dagmar Sokolov a Swamplandie bude k vidění na příbramském Festivalu Divadla Dagmar v listopadu,“ dodal závěrem Tomáš Bílek.

Kotlíkové dotace. Ilustrační foto.
Žádosti o kotlíkové dotace kraj přijímá dál, i když peníze zdánlivě došly