V sobotu 10. srpna na návštěvníky čeká v zámecké zahradě rockový nářez v podání strakonické skupiny Parkán. Nedělní program obohatí oblíbená odlochovická skupina Poprask. Zatančit, zazpívat nebo jen tak posedět s přáteli a pěknou písničkou bude možné od 10 do 17 hodin. Občerstvení je zajištěno, vstup je zdarma.

V prostoru za starou prčickou radnicí otevře své brány 35. místní výstava králíků, holubů a drůbeže, kterou pořádá Český svaz chovatelů Sedlec-Prčice. Otevřena bude v sobotu od 13 do 18 hodin a v neděli od 8 do 16 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na oblíbenou tombolu, v níž je hlavní výhrou živé sele a jehně.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Prčické posvícení, to jsou také pouťové atrakce. Provozovatel atrakcí Jaroslav Lagron letos slibuje dvě horké novinky - létající slony a velkou houpací loď. Nebude chybět vyhlídkový kolotoč, přetáčecí lavici, autodrom, kalypso, střelnice a další atrakce. Vše zájemci najdou na Vítkově náměstí, a to od pátku do neděle. Na náměstí a ulici Karla Burky pak bude umístěna i řada prodejních stánků.

Posvícenský program obohatí také fotbalové utkání. K svému prvnímu vystoupení v rámci mistrovské soutěže I. A třídy nastoupí fotbalisté místního A-týmu v neděli od 17 hodin na domácím hřišti s dalším nováčkem soutěže, SK Chlumec.

Výstava obrazů Lukáše Kudrny v Železném Újezdu.
Výstava obrazů Lukáše Kudrny přibližuje svět i Brdy
Z Vodnického tábora na Berounce v Roztokách u Křivoklátu.
Vodnický tábor se konal pod hradem Křivoklát