Rožmitál – Přijďte se zasmát a pobavit do rožmitálského společenského centra, kde bude v sobotu od 19 hodin uvedena divadelní komedie Jiřího Císlera Brejle v režii Dany Bartůňkové. Komedie je nabitá vtipnými scénami ze života dnešní doby a zazní v ní šlágry těch nejlepších filmových písní. Příběh začíná tak, že rozvedený muž a žena, bývalý manželský pár, po roce osamění už nechtějí zůstávat sami a nezávisle na sobě si podávají inzerát na seznámení. Osud tomu chtěl, aby právě prostřednictvím inzerátu oslovili jeden druhého. Vstupenky předprodává Kulturní klub Rožmitál.

PříbramCirkusácká pohádka je název představení, které tuto neděli 10. dubna přiveze do příbramského Divadla Antonína Dvořáka Divadlo Láryfáry. Příběh plný humoru a písniček, který diváky zavede za oponu Cirkusu Francesco, začíná na Velké scéně v 15 hodin.

Milín – V Centru volnočasových aktivit v Milíně má veřejnost možnost do 20. května zhlédnout kresby, malby, fotografie výtvarníků z Milína. Vše je k vidění ve 2. patře a výstava je přístupná v otevírací době knihovny, v sobotu od 9 do 12 hodin.

Březnice – Listový salát s restovanými moučnými červy, cvrčci na másle či hmyzí dezert. Na podobných lahůdkách od nejzkušenějšího kuchaře jedlého hmyzu u nás Petra Ocknechta už si v pátek pochutnají odvážní labužníci v březnickém kulturním domě od 19 hodin.