Petrovice – Nejen řezbáři, ale i hudební fandové se mohou těšit na akci Petrovické řezbování. Program začíná v pátek v zámeckém parku, kde od 20 hodin vystoupí kapela Paradoxy a Graham. V sobotu mohou návštěvníci vidět ukázku řezbování a v neděli se od 16 hodin koná vernisáž řezeb.

Bohutín – Už v pátek začíná program tradiční pouti v areálu požární nádrže a SK Litavanu, kde je od 22 hodin zpívající vodní fontána ve spolupráci s hasiči. Zahájení pouti je v sobotu od 13 hodin v areálu dolu Řimbaba, v areálu na stadionu pokračuje program od 15 hodin fotbalovými zápasy. Ve 20 hodin na návsi začne pouťová zábava. V neděli je na pak na stadionu od 14 hodin ukázka zásahu malých hasičů a od 14.30 vypukne na stadionu pouťový turnaj v malé kopané.

Příbram – Tuto sobotu se v Příbrami koná další hudební festival. Na Novém rybníku totiž v sobotu od 12 hodin začíná Fialka fest, na kterém vystoupí kapely Compromysh, Skaliska, Soukromej pozemek, V-pořádku, Uninvited a Nástroj snahy. V doprovodném programu nechybí aquazorbing, slackline, kroket, petanque, a hry pro děti.

Březnice – Filmové nadšence potěší , že již tento víkend pořádá Kulturní gang Březnice letní promítání dokumentárních filmů. Letní kino začíná už v pátek novým časosběrným dokumentem Heleny Třeštíkové Vojta Lavička: Nahoru a dolů, který zachycuje vzlety 
a pády romského hudebníka, aktivisty a novináře Vojty Lavičky. V sobotu diváci zhlédnou film Davida Vondráčka Láska v hrobě, který vypráví příběh Jana a Jany, kteří našli domov na opuštěném hřbitově v pražských Strašnicích. Začátek je v 21:30 na starém kluzišti v Březnici.