Milín – Dnes v 16.30 začíná Old Punx Fest v areálu u Milína. Součástí je pro návštěvníky zdarma stanové městečko. V provozu je od pátku od 14.30 do neděle do 10 hodin, kdy se louka začne vyklízet. V pátek zahrají například Nikola Brasko, Nátěrová hmota nebo Tři čutory. V sobotu je pokračování od 12 hodin a kromě jiných kapel se představí i místní E!E.

Dobříš – Pestrá škála hudebních žánrů v podání profíků i amatérů, divadlo i film slibuje šestý Dobříšský letní festival. Začal ve čtvrtek na louce za zemědělskou školou. V pátek se na pódiu vystřídají muzikanti a kapely zvučných jmen, jako je fenomenální Vypsaná Fixa, punk-rockové Totální nasazení či úžasná Monika Načeva s Justinem Lavashem. V sobotu večer to pak rozbalí rockoví The Prostitutes a vynikající revival U2 Desire.

Příbram – Galerie Františka Drtikola zve na výstavu Josef Hlinomaz – Vzpomínky na budoucí Příbram. Výstava potrvá do 14. 9.

Petrovice – Obec Petrovice a Občanské sdružení Humbuk pořádají Petrovické řezbování, které se uskuteční od pátku 27. do neděle 29. července v zámeckém parku v Petrovicích. Program: 27. července – rockový koncert od 20.30 hod.( předkapela Detroit – Sedlčany, kapela Generace Rock), 28. července – řezbování – celý den, neděle 29. července – vernisáž hotových řezeb v 16.00 hodin.

Radětice – V sobotu se konají Radělávky, což jsou soutěže v šílených disciplínách jako je například jízda trakařem, v neckách či pití piva na čas. Přihlášení závodníků je od 10 hodin, soutěže začnou v 11 hodin.