Drážkov – Váchův špejchar pořádá v sobotu od 13 do 18 hodin tradiční a již sedmý Svatomartinský jarmark. Opět uslyšíte hudbu v podání příbramské Ginevry a těšit se můžete na čtyřicet obchodníků s rozličným sortimentem zboží. Tradičně je v nabídce mladé Svatomartinské víno.

Nová Ves pod Pleší – Dan Přibáň, nejvtipnější český cestovatel, vypráví o cestách, jak se neslyší. Po cestě Trabantem napříč kontinenty zavítá v sobotu do Nové Vsi pod Pleší. A to je šance pro všechny trabantisty, protože sraz účastníků je ve 14 hodin v Kytíně na návsi, v 15 hodin je odjezd do Nové Vsi pod Pleší, v 15.45 pak slavnostní příjezd tamtéž a 
v 17 hodin je v sokolovně přednáška Dana Přibáně.

Sedlčany – Turistický oddíl při Tělovýchovné jednotě Tatran Sedlčany pořádá v sobotu 36. ročník turistického pochodu Radeckého marš na počest c. k. polního maršálka, který se v nedalekých Třebnicích narodil. Trasa je dlouhá 16 kilometrů a povede ze Sedlčan do Oříkova, Třebnic a Poušť sv. Marka zase zpět. Sraz pro všechny, kteří si chtějí užít barvy a vůně podzimu, je v 9 hodin na sedlčanském náměstí u kašny.

Nový Knín – V sobotu od 9 do 14 hodin máte možnost nahlédnout do zákulisí vědeckého bádání v Aerodynamické laboratoři v Novém Kníně. Projdete se například bývalou zlatonosnou štolou, která nyní slouží pro výzkum proudění tekutin při vysokých rychlostech dosahujících až dvojnásobek rychlosti zvuku.

Žežice – Setkat se v co největším počtu. To je důvod, aby se každoroční hudební setkání nekonalo ve Vimperku, ale výjimečně (letos už podruhé) na K – farmě v Žežicích. „V sobotu od 15 hodin nepůjde jen o tradiční setkání spojené s hudbou, ale hlavně o dodatečnou oslavu svátku Karlů," upozornil známý hudebník Karel Eliáš s tím, že si opět připravil pro ostatní překvapení. Mezi kapelami se na akci objeví Prokoplá kánoj, Cirkus Hulata, Tři stačej, Kocábka, Maděra a úchvatný dixieland Aurora.