Rožmitál – Kulturní klub v Rožmitále na Příbramsku zve na Večer s moravskou cimbálovku a dobrým vínem, který se bude konat v sobotu 2. listopadu od 20 hodin ve Společenském centru. Vstupné je 150 korun, předprodej vstupenek zajišťuje kulturní klub. „Ve dvouhodinovém programu vystoupí Cimbálová muzika Aleše Smutného z Uherského Hradiště se zpěvákem Karlem Hegnerem. Kvalitní víno bude nabízet příbramská Vinotéka U kamenného sloupu," zve na akci na oficiálním webu kulturní klub.

Dobříš – Jedinečná sbírka plyšových medvídků a dalších hraček je k dispozici návštěvníkům dobříšského zámku. Expozice je prodloužena z původního ukončení termínu k 31. říjnu až do 3. listopadu.

Hrachov - Nevíte co s načatým víkendem? Vyražte s dětmi sbírat kaštany a pak je odvezte do Hrachova. Ochrana fauny ČR se síídlem v Hrachově vyhlásila soutěž ve sběru kaštanů a žaludů. Akce trvá od 1.10. do 30.11. 2013.

Soutěž je určena dětem a bude hodnocena ve dvou kategoriích:

1. skupiny (mateřské a základní školy, zájmové kroužky v poměru na žáka)
2. jednotlivci

Nasbírané plody budou poskytnuty na zimní přikrmování zvěře.

Převzetí nasbíraných plodů bude:
Ekocentrum farmy Čapí Hnízdo, Olbramovice (PO a ÚT 13:00 - 15:00)
Centrum ekologické výchovy Farského 887, Tábor (PO - PÁ po tel. dohodě)
Centrum Ochrany fauny ČR Hrachov - Stanice pro zraněné živočichy, Hrachov 13 (PO - PÁ po tel. dohodě 603 549 125)
- popřípadě jindy po telefonické dohodě na tel. 603 259 902

Žežice - Pokud si rádi odpočinete při pohodové hudbě, můžete v sobotu vyrazit posedět na K-farmu do Žežic. Koná se tu od 20 hodin koncert v keltském stylu. Hrát budou Petra Fabianová, Petr Ježek a Petr Košumberský songy z nové desky. Bude to oslava báječného keltského svátku Samhain protkaná pivem, hermelínem, dršťkovou polévkou a velkou dávkou dobré podzimní nálady.