Sedlčany – V Městském muzeu v Sedlčanech je výstava s názvem Jan Saudek – Podoby krásy. Ve své tvorbě se autor, jak je o něm známo, zaměřuje na ženské tělo, ale i vztahy dětí a dospělých nebo mužů a žen. Snímky si zájemci mohou prohlédnout do 20. listopadu.

Sedlčany – Turisté z oddílu TJ Tatran Sedlčany v sobotu pořádají výlet. Sraz účastníků je v 7.55 hodin na sedlčanském autobusovém nádraží. Odtud odjedou směrem na Davli. V Prosečnici ze startovního místa zamíří v 9.40 hodin do přírodní rezervace Grybla. Dalšími cíli budou hrad Zbořený Kostelec a Týnec nad Sázavou. Po absolvování 15 kilometrů chůze se budou vracet domů z Týnce autobusem do Benešova a odtud krátce po 17 hodině vlakem do Sedlčan.

PříbramProkopská štola na dole Anna v Hornickém muzeu Příbram v pátek a v sobotu ožije ťukáním želízek a mlátků havířů i kladívek skřítků permoníků při světle plamínků kahanů a luceren. Veřejnost je zvána na sobotu, kdy ji čeká zajímavý program od 9:00 do 17:00 (poslední představení v 16:00). V 11:00 vystoupí loutkové divadlo Špalíček s představením Červená karkulka. Páteční program je určen především školám.

Příbram – Přikrytá mlhou je název výstavy mladé výtvarnice Kristýny Šormové, kterou si návštěvníci příbramské Galerie Františka Drtikola na Zámečku-Ernestinu mohou prohlédnout do středy 19. října. Příležitost k tomu mají každý den kromě pondělí od 9 do 17 hodin. Výstavu připravila Kristýna Šormová společně s kurátorkou a teoretičkou Petrou Patlejchovou.