„Každý rok chceme přijít 
s nějakou novinkou. Ta největší bude v prostoru před gymnáziem. Z obyčejné louky se stane louka pohádková. Nacházet se na ní bude 18 herních stanovišť, která budou řídit pohádkové postavy," řekla mluvčí divadla Anna Čiperová.

Divadlo patří dětem se stalo za několik let svého působení jednou z nejoblíbenějších doprovodných akcí, kterou divadlo pořádá. Každoročně se u divadla sejde několik stovek dětí a rodičů. S nápadem na uspořádání přišel ředitel divadla Petr Bednář, který si tím prý realizoval svůj dětský sen.
Tradicí se také stala účast členů hereckého souboru.

Letošní ročník ozdobí účast Petry Duspivové, Vojty Záveského, Vladimíra Mrvy a dalších. Do výčtu soutěží a zábavných částí patří také chytání rybiček u vodníka, nošení zlatých vajec u princezny, hejkal bude děti učit chodit na chůdách, u divoženek si děti vyzkouší bludiště s myší, u strašidel si zaskáčou v pytlích, hloupý Honza je naučí vozit na trakaři a Červené Karkulky si vyzkouší skládání puzzle.

Na louce své umění předvede sokolník s dravci, ale i šermíři. „Novinkou je letecké modelářství, kterého se zúčastní nejméně deset pilotů, včetně dvojnásobného vicemistra republiky v halové letecké akrobacii Václava Panochy," připomněla mluvčí Čiperová.

Minulý rok byl patronem akce Krteček. I letošní ročník má postavy, které ho reprezentují. Staly se jimi Křemílek a Vochomůrka.
„Krteček měl u dětí velký ohlas. Doufám, že ani Vochomůrka s Křemílkem nezklamou. Bohužel na výrobu pařezové chaloupky, už nám nezbyl ani čas, ani lidi," říká hlavní organizátorka akce Renáta Špínová.