Vedení divadla bylo zvědavé, jak letošním ročníkem zamíchá fakt, že na hlasovacích lístcích se objevili i herci, kteří odcházejí a zároveň ti nově příchozí.
Novinkou vyhlašování bylo ocenění nejúspěšnější premiéry. „Chceme vědět, která z premiér se nejvíce líbila. Ve vyhlašování této kategorie budeme pokračovat i nadále," uvedla zástupkyně ředitele Anna Čiperová.

Kromě této kategorie se na udílení cen v Divadle A. Dvořáka také nově objevila cena udělovaná Hereckou asociací České republiky. „Několik divadel dělá podobné ankety a herecká asociace se chce do udílení cen zapojit. Ocenila tedy herce, který dostal celkově nejvíce hlasů," přiblížila Čiperová.
A jak dopadla samotná anketa? Mezi herečkami se na třetím místě umístila Radka Filásková, druhé místo získala herečka Helena Karochová. S jednoznačným náskokem o 140 hlasů zvítězila Petra Duspivová.

V kategorii herců obsadil třetí místo Lukáš Král, který v příbramském divadle nepůsobí příliš dlouho. Na druhém místě se umístil Zbigniew Kalina. Vítězem mužské kategorie se stal Vojtěch Záveský, který měl na svého pronásledovatele velký náskok. Zmiňovanou cenu herecké asociace dostal nakonec právě Vojtěch Záveský. „Vojta dostal o pouhé dva hlasy více než Petra, takže výsledek byl opravdu těsný," přiblížila detaily Anna Čiperová.

Nejúspěšnější premiérou za rok 2011 se stal Brouk 
v hlavě.

V kategorii nejoblíbenější hra obsadily bronzovou příčku Drobečky z perníku, stříbro si odnesl Hrdý Budžes 
a vítězem se stal opět Brouk 
v hlavě, který si tedy odnesl dvě ocenění. „Častokrát se nestává, aby se premiéra umístila mezi prvními třemi. Brouk v hlavě vyhrál. Je to příjemné překvapení," popsala Anna Čiperová.