Podrobnosti o výstavě prozradila ředitelka příbramské galerie Hana Ročňáková. „Vystaveno bude více než 400 fotografií, vítězné a další, vybrané mezinárodní porotou v osmi kategoriích: Aktualita, Reportáž, Lidé, o nichž se mluví, Každodenní život, Portrét, Umění a zábava, Sport, Příroda a životní prostředí.

V GALERII budou také snímky příbramského fotografa Petra Bambouska, který získal za Portrét makaka ze Sulawesi 2. cenu v kategorii Příroda a životní prostředí.

V expozici budou vystaveny také snímky příbramského fotografa Petra Bambouska, který získal za Portrét makaka ze Sulawesi 2. cenu v kategorii Příroda a životní prostředí. Autor vystavoval v galerii v roce 2010," upřesnila Ročňáková.

Výstava v Příbrami potrvá do 29. března. Otevírací doba je denně kromě pondělí od 9 do 17 hodin.

Soutěž Czech Press Photo je obdobou celosvětové World Press Photo, v České republice je pořádána od roku 1995. Iniciátory soutěže byli fotograf a publicista Vladimír Remeš a teoretička fotografie, umělecká kritička Daniela Mrázková, dlouholetá šéfredaktorka časopisu Revue fotografie, která je ředitelkou soutěže dodnes. Cílem soutěže je zprostředkovat veřejnosti pohled na významné události uplynulého roku a zdůraznit roli zpravodajské fotografie jako prostředku poznání a porozumění. Mezinárodní porota vybírala z 3 360 snímků od 267 fotografů a udělila: hlavní cenu – titul Fotografie roku, 8 prvních, 8 druhých a 8 třetích cen a 7 čestných uznání.

Mezinárodní porota udělila hlavní cenu – titul Fotografie roku Filipu Singerovi z EPA za snímek z počátku demonstrací na kyjevském náměstí Majdan.