Předchozí
1 z 5
Další

Malý Příbraman Kristián Šimek je mistrem ČR v tenise

Řady úspěšných sportovců pocházejících z Příbrami, jako jsou plavkyně Lucie Leišová, bojovnice v MMA Lucie Pudilová, dálkový plavec Rostislav Vítek, bývalý fotbalista Tomáš Janů nebo bývalý hokejista Drahomír Kadlec a dalších rozšířil v současnosti teprve devítiletý Kristián Šimek, který se stal mistrem ČR v tenise. Chodí do 3. třídy na ZŠ Pod Svatou Horou. "Mám skvělou a hodnou paní učitelku Libušku Sudovou a také pana ředitele Romana Behúna. Oba jsou sportovně založení, fandí sportu, a tak, když je to nezbytné a potřebuji jeden den na tenisovou přípravu, vychází mi vstříc," řekl malý Kristián.

Kristián ŠimekZdroj: archiv Kristiána Šimka

Vloni Kristián získal pohár na Mistrovství České republiky. Ale to není jeho jediný úspěch. Za dobu, co se tenisu věnuje, už je držitelem úctyhodných 77 pohárů. „Počítám si je a mám je všechny v pokojíčku. Chtěl bych tuto sezónu ještě vyhrát tři turnaje, aby jich bylo osmdesát,“ prozradil své plány malý Kristián.

Kristián ŠimekZdroj: archiv Kristiána Šimka

Tenisu se věnuje od svých pěti let, kdy začal hrál v klubu TK Roja Příbram pod vedením Romana Chmelíka. „Trénink jsem dvakrát týdně jednu hodinu, ale teď už trénuji každý den,“ řekl Kristián. V současné době ale už se ale připravuje v nedaleké Březnici, kde ho k tenisovým úspěchům vede mimo jiné i Jiří Veselý, otec známého tenisty Jiřího Veselého, který patří mezi stovku nejlepších hráčů na světě.

Kristián ŠimekZdroj: archiv Kristiána Šimka

Kromě rodáka z nedaleké Březnice Jiřího Veselého, se kterým se zná osobně, patří mezi jeho tenisové vzory například Rafael Nadal a Roger Federer, ale i další sportovci. Trénuje denně většinou v tenisovém centru Vitality Březnice, ale jednou týdně dojíždí do Prahy, protože je registrovaný jako hráč TK Sparta Praha.

Kristián ŠimekZdroj: archiv Kristiána Šimka

Kristián se pomalu ve svém oboru začíná stávat uznávaným sportovcem a čas od času je pozvaný na nějakou sportovně společenskou akci. Loni tak například zahrál exhibiční tenisový zápas při otevření nové kryté tenisové haly v Petrovicích u Sedlčan. Jedním z jeho spoluhráčů byl i otec Jiřího Veselého.

Kristián ŠimekZdroj: Deník / Radek Ctibor