Malý Sebastian Hlom se narodil o váze 3,26 kilogramu a měřil 50 centimetrů. Na svět se přihlásil před plánovaným termínem. „Narodit se měl až 11. ledna, ale nějak si to rozmyslel. Říkali jsme si, že jedničky jsou krásná čísla, evidentně si ale chtěl jedničky zachovat," říká šťastná maminka Zdeňka Milfaitová z Příbrami se svým prvním potomkem podřimujícím v jejím náručí.

Ještě by si prý přála k chlapečkovi sestřičku, i když má jen dva dny po porodu. To podle ředitele nemocnice Stanislava Holobrady jen dokazuje, že hormon štěstí zafungoval a nechal vzpomínky na bolest odplynout. Spokojené mamince spolu s primářem porodnice Petrem Chudáčkem včera pogratuloval a předal jí dárky a květinu.

Zdeňce se splnilo přání rodit v Příbrami, kde je moc spokojená a hlavně v noci, kdy je klid od stavebního ruchu. Hned vedle se totiž rekonstruuje pavilon. Při porodu ji podporoval nejen partner a otec děťátka Richard, ale i její sestra Lenka, maminka tří dětí, z nichž jedno porodila doma. „Je to moc příjemné, mít u sebe někoho z rodiny a zvlášť sestru, která věděla, co mi má říkat, když už jsem nemohla dál," vypráví Zdeňka.

Její sestra Lenka Lukášková se třemi dcerami čeká u jednoho ze stolků v jídelně. „U třetího porodu jsem měla kamarádku a moc mi to pomohlo. Jsem ráda, že jsem to mohla sestře vrátit," svěřila se Lenka.