Hejtman Josef Řihák se neúčastnil téměř dvou třetin jednání příbramského zastupitelstva. O středočeském hejtmanovi Josefu Řihákovi se v současnosti píše mimo jiné v souvislosti s jeho neúčastí na řadě jednání Senátu Parlamentu České republiky.

Hejtman Řihák zpochybňoval informace médií tím, že v uvedených termínech řešil své zdravotní potíže, stojí v textu od zástupců příbramské TOP 09 Václava Švendy a Petra Váchy.

„Domníváme se, že skutečným důvodem pro neúčast v senátu je jednoduše souběh mnoha funkcí. Pokud pomineme účasti v nejrůznějších výborech, tak je hejtman také senátorem a příbramským zastupitelem," říká předseda TOP 09 v Příbrami Petr Vácha.

Z veřejně dostupného přehledu účasti na jednáních příbramského zastupitelstva vyplývá, že od října roku 2012, kdy se uskutečnily krajské volby a Řihák se stal hejtmanem, proběhlo osm veřejných jednání. Hejtman Řihák nebyl přítomen (byl omluven) celkem pěti jednání, to je téměř dvoutřetinová neúčast.

„Souhlasíme s názorem některých kolegů v sociální demokracii, kteří usilují o to, aby si jejich spolustraníci vyřešili, na které židli vlastně chtějí sedět," dodává Petr Stříbrnský, zastupitel Středočeského kraje.

Václav Švenda a Petr Vácha 
za TOP 09 Příbram