K první nehodě, při níž boural Ford Focus, došlo čtvrt hodiny po poledni v podbrdské oblasti mezi obcemi Obecnice a Lhota u Příbramě. Řidička focusu vypověděla, že proti ní vyjelo v protisměru neznámé auto, snad modré nebo zelené, jemuž se snažila vyhnout; uhýbala tedy co nejvíce doprava. „Při pravému okraji vozovky byl rozbředlý sníh. „Žena vyjela ze silnice, narazila do silničního příkopu – a tam se ještě vozidlo otočilo přes střechu,“ shrnula Suchánková, co se odehrálo.

Policisté by především rádi hovořili s neznámou ženou, která řidičce poskytovala pomoc jako první. Místo však prý opustila ještě před příjezdem policie a záchranných složek. „Policisté žádají tuto ženu, ale i další řidiče, kteří by mohli k dané havárii poskytnout informace či záběry z palubních kamer, aby kontaktovali policisty na lince 158,“ uvedla mluvčí.

Poničený semafor na křižovatce ulic Žežická a Karla Kryla v Příbrami.
Křižovatka v Příbrami je opět bez semaforů. Tentokrát vinou opilého řidiče

Další nehoda, jejíž řešení by mohly posunout informace od svědků, se stala v noci na parkovišti v obci Kozárovice – tedy v blízkosti Orlíku. Ke škodě tam přišel vůz BMW X6 xDrive40d. Ten dvě hodiny před půlnocí, kdy ho majitel odstavil a opustil, byl v pořádku. Necelé dvě hodiny po půlnoci pak vlastník zjistil, že auto má nabouranou zadní část. I k této události policisté přivítají jakékoli svědectví.