V mrazivé noci se nicméně jako teplé zázemí uplatnila „velká sanitka“ pražských záchranářů – sanitní vůz na podvozku nákladního automobilu Mercedes-Benz Atego.

Když se po desáté večer převrátila souprava přepravující osobní auta mířící směrem od Prahy na Brno, přívěs zasáhl do protisměru a náklad spadl na dálnici. Dalšími poničenými auty jsou pak ta, jejichž řidičům se před místem nehody nepodařilo včas zastavit.

Hromadná havárie vypadala nepěkně; fakt, že si vyžádala jen hmotné škody lze vlastně vnímat jako příznivou zprávu. Prvotní odhad policie se vyšplhal na 1,5 milionu korun – lze však očekávat, že reálný součet může být nakonec i výrazně vyšší.

Okolnosti nehody, po níž policisté napočítali na místě deset aut (přičemž řidiči seděli za volantem sedmi z nich) zůstávají předmětem šetření. Zdá se však pravděpodobné, že na počátku mohl být smyk jednoho z osobních vozidel, které narazilo do jedoucího přívěsu s naloženými auty. Ten se utrhl od závěsu a narazil do středových svodidel, přes něž spadl přepravovaný náklad. Pak už následovala doslova řetězová reakce.

Uzavírka dálnice kvůli šetření okolností nehody a odklízení jejích následků se sice protáhla na tři hodiny, avšak odklon dopravy na objízdné trasy nepřinesl v době slabého provozu takové problémy, jaké by se objevily během dne.

V DDM Benešov byla akce Vánoční tvoření z pedigu
OBRAZEM: V DDM Benešov se usilovně vyrábělo z pedigu
Charitativní akce Fit jóga Benešov spojila sport s dobrým skutkem
Jogíni z Fit jóga Benešov vybrali při cvičení 11 tisíc korun pro dětské domovy