Vážnější havárie se stala v pátek odpoledne na strakonické silnici u Svaté Pole, kde jednačtyřicetiletá cizinka v osobním autě nedala přednost motorce. „Zastavila sice na „Stopce", ale motorku přehlédla. devětadvacetiletý motorkář utrpěl otřes mozku a jeho o pět let mladší spolujezdkyně skončila v pražské nemocnici, kam ji přepravil vrtulník. Nakonec se naštěstí ukázalo, že žena nemá vážná zranění. Hmotná škoda byla stanovena na 70 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Policistům se také podařilo zastavit sedm řidičů pod vlivem omamných látek, z toho čtyři pod vlivem alkoholu. Nejvyšší naměřenou hodnotu, a to 2,41 promile, měl osmatřicetiletý muž, který jel v pondělí krátce po půlnoci po Příbrami. Tři šoféři řídili po požití drog, jeden kokainu a další dva pervitinu – ti navíc nepředložili řidičák, protože mají zákaz řízení.

Vypití alkoholických nápojů nebo užití omamných látek vůbec nebrání řidičům usedat za volant i přesto, že policie neustále avizuje zvýšené kontroly na silnicích.

„Například o čarodějnicích jsme zkontrolovali pět opilých šoférů a minulý víkend jsme načapali dokonce 11 řidičů pod vlivem, z toho pět mělo ve slinách přítomnost drog," připomněla úlovky z minulého týdne mluvčí.