K první nehodě došlo ve čtvrtek 6. září se na silnici I/4 v katastru obce Háje, kde se převrhl přívěs na koně i se zvířaty. „Třiadvacetiletá řidička dostala po projetí táhlé zatáčky s vozidlem smyk a narazila do zadní části odstaveného přívěsu nákladního automobilu. Ženu převezla sanitka s lehčím poraněním do nemocnice, koně byli v pořádku. Vzniklá škoda byla stanovena na 160 tisíc korun,“ konstatovala příbramská policejní mluvčí Monika Schindlová.

Hned následující den ráno v obci Velká Hraštice údajně za jízdy motoristka usnula a narazila do sloupku u vrat domu. Ona a její spolujezdec byli také přepraveni do nemocnice s lehkým zraněním. O den později v katastru obce Vrančice ohrozil zatím nezjištěný motorista při předjížděcím manévru osobní vozidlo, které jelo v protisměru. „Jeho řidič strhl řízení, poté vyjel vlevo mimo komunikaci, kde na přilehlém poli havaroval, vůz skončil na levém boku. Šofér a jeho tři spolujedoucí skončili v nemocnici,“ doplnila policejní mluvčí.

V katastru obce Petrovice havaroval v neděli 9. září odpoledne osmašedesátiletý motorkář. Nezvládl řízení motocyklu, když prudce zabrzdil při projíždění zatáčky, následně dostal se strojem smyk, přejel do protisměru a svou jízdu zakončil převrácením do příkopu. Hmotná škoda činila deset tisíc korun.

Kraj chce chránit silnice, předal policii vůz vybavený pro kontrolu kamionů
Novinka u policie: speciál pro vážení kamionů