Městští strážníci kontrolovali ve Školní ulici v Příbrami pětatřicetiletého řidiče. Kvůli podezření z řízení v opilosti zavolali policii. Muž nadýchal 1,57 promile alkoholu.

Třetího provinilce zadržela policie v Rožmitále. Muž nadýchal 0,18 promile a přiznal se, že večer předtím vypil šest piv a tři velké panáky švestkovice.
Práci policii přidělala pak sněhová nadílka a s ní spojené nehody. Do neděle museli dopravní policisté řešit devět karambolů.

Nehody začaly už v pátek odpoledne, kdy na ujeté vrstvě sněhu havarovali tři šoféři. První v katastru obce Jince, kde narazil do dvou stromů. U Bohostic pak nabourala řidička do protijedoucího náklaďáku. Jeden ze spolujezdců utrpěl lehké zranění.

Další nehoda se stala na silnici I/4 u obce Chraštičky. Řidič tam sjel do příkopu, auto se převrátilo na bok a střechou narazilo do stromu.

V sobotu karamboly pokračovaly. V Nové Vsi pod Pleší naboural šofér s octavií do před ním stojícího fordu, když na neposypané komunikaci nedobrzdil. V obci Velká šofér v BMW dostal ve stoupání smyk a při klouzání zpět narazil do dalších dvou vozů.

„V neděli jsme dostali oznámení o čtyřech nehodách. U Brodu v Příbrami po smyku na rozbředlém sněhu šel fiat přes střechu, dvě osoby sedící vzadu utrpěly lehká zranění. Například v Rožmitále neznámý řidič dostal smyk a poničil oplocení u dvou domů a ujel," dodala k nehodám Monika Schindlová.