V poledne narazil devětapadesátiletý řidič s osobním vozidlem v Nádražní ulici v Sedlčanech do projíždějícího autobusu. Při couvání z parkoviště přehlédl autobus, který jel směrem na Kosovu Horu. Nikdo se při tom nezranil a vznikla škoda 45 tisíc korun.

Kolem půl druhé odpoledne se odehrála srážka nákladního automobilu Ford Transit s osobním motorovým vlakem mířícím na Blatnou. Ke střetu došlo na vícekolejném železničním přejezdu v ulici U Blatenky v Březnici. Auto bylo poté odraženo mimo trať. Čtyřiatřicetiletý motorista zřejmě nerespektoval světelné a zvukové výstražné zabezpečení. Přesné příčiny nehody jsou předmětem šetření. Řidič byl převezen s lehkým zraněním do nemocnice k ošetření. Cestující ve vlaku vyvázli bez zranění. Alkohol byl u řidiče a strojvedoucího vlaku vyloučen. Výluka na trati trvala 2,5 hodiny a škoda byla odhadnuta na 270 tisíc korun.

Prezidentští kandidáti Miloš Zeman (vpravo) a Jiří Drahoš se setkali 23. ledna v Praze k první televizní debatě před druhým kolem prezidentských voleb. Uprostřed je moderátor Karel Voříšek.
Chcete vědět, jak dopadnou volby? Napoví výsledky z Hořovic a Slaného
Ilustrační foto
Možná přijde i ledňáček, lákají ornitologové k vycházkám