Záchranáři pomáhali celkem sedmi zraněným; některé účastníky nehody museli vyprošťovat hasiči. Na místě zasahovaly nejen pozemní týmy všech hlavních složek integrovaného záchranného systému, ale přivolán byl také vrtulník s posádkou záchranářů. Helikoptéra transportovala do Prahy pacientku s těžkým úrazem. Do motolské a vinohradské nemocnice v hlavním podle slov mluvčí středočeských záchranářů Petry Effenbergerové převezly ještě čtyři lidi sanitky. Další dva s úrazy lehčího charakteru pak putovali do nemocnice v Příbrami.

V dodávce, která havarovala, cestoval koncertní tým skupiny Mirai. Žena, která byla při nehodě utrpěla těžké poranění nohy, byla road manažerkou kapely. Účastníky nehody se stali i další členové podpůrného týmu této hudební skupiny. Dodávka vezla aparaturu na koncert do Ústí nad Labem.

"Tým už odjel do nemocnice. Snad jsou v pohodě. Za chvilku za nimi jedeme do špitálu. Můžeme děkovat pánu Bohu, že to všichni přežili," říká ve videu z místa nehody zpěvák kapely Mirai Navrátil.

Podle prvotního odhadu policie měly zásah a vyšetřování nehody trvat do 13.30, kdy však dálnice stále ještě zůstávala uzavřena; už hodinu po poledni ostatně policie prodloužila tento údaj na 14.25 (což mimo jiné vypovídá o závažnosti následků nehody). Ani pak však uzavírka neskončila: další odhad se opět posunul o hodinu – na 15.30. To se již podařilo naplnit a dálnice byla zprůjezdněna.

Už záhy po uzavření D4 se vytvořily jen zvolna popojíždějící kolony na objízdných trasách spojené s velmi citelným zdržením. Rozhlasové dopravní zpravodajství, stejně jako rady chytré navigace reagující na aktuální informace o provozu, dokonce dospěly k doporučení, že časově nejvýhodnější může být objet místo oklikou po dálnici D5. Přesné okolnosti nehody a určení míry zavinění zůstávají předmětem policejního šetření.

Ilustrační snímek
Jízdu motocyklu zastavil u Orlíku střet s krávou
Ilustrační foto.
Muž v Kosově Hoře ohrožoval zbraněmi několik lidí