Zraněná žena se nacházela v nepřístupnému terénu na pravém břehu Vltavy, kam bylo možné se dostat jen z hladiny řeky, nebo slaněním z vrcholu skal. Operační důstojník proto k události vyslal ze stanice Příbram lezeckou skupinou a ze sedlčanské stanice hasiče s motorovým člunem. Na pomoc vyjela i jednotka SDH obce Kamýk nad Vltavou. 

Byla také vyžádána pomoc z Prahy; od Letecké služby Policie ČR. Na Ruzyni odstartovaly hned dvě helikoptéry: jeden s hasiči s lezeckou specializací, vycvičenými pro práci leteckých záchranářů, a druhý sloužící jako létající ambulance; s lékařskou posádkou. Také zdravotničtí záchranáři vyslali na místo pozemní týmy, které se sjely z různých směrů: sanitku se zdravotníky z výjezdového stanoviště Krásná Hora a ze Sedlčan vozidlo systému rendez-vous s lékařkou. Ti všichni byli v kontaktu už cestou k zásahu – a hasiči se záchranáři si domluvili místo setkání na levém břehu. Odtud v člunu sedlčanských hasičů společně vyrazili do akce příbramští lezci i doktorka záchranářů. Z paluby vrtulníku se následně připojili ještě hasiči, kteří se spustili se vzduchu.

"Při cestě k zásahu bylo upřesněno místo setkání hasičů se zdravotnickými záchranáři na levém břehu, kde byl také spuštěn na Vltavu člun, do kterého se k lezecké skupině z Příbrami nalodila i lékařka zdravotnické záchranné služby," popisuje postup záchrany velitel čety HZS stanice Příbram Michal Kraft. A pokračuje: "Po příletu vrtulníku s leteckými záchranáři se tito ke zraněné osobě spustili a ve spolupráci s lékařkou prohlédli a zajistili prvotní ošetření. Následně horolezkyni pomocí palubního jeřábu vyzvedli a v podvěsu dopravili na nedalekou louku, kde byla zraněná žena zafixována do vakuové matrace a poté převezena k vrtulníku záchranné služby, který ji transportoval do Fakultní nemocnice v Motole."

Ilustrační foto.
U Jinců zachytil vlak vozík za auto. Řidič si ho nechal ujet
Ilustrační foto.
Hledal zajímavosti a našel nevybuchlou munici