Domácí byli v utkání favoritem, o to spíš, když Benešov přijel oslaben o jednoho ze svých nejlepších hráčů Bivoje. A svou roli po výsledku 74:46 potvrdili. 

Úvod duelu však nenasvědčoval tomu, že by basketbalisté Příbrami plnili roli favorita. Naopak první polovina první čtvrtiny, patřila hostům. Těm se neuvěřitelným způsobem dařila střelba a do koše jim spadlo téměř vše, na co sáhli.

Od poloviny první čtvrtiny se ale hra i skóre vyrovnaly, navíc Příbramští se dostali do mírného vedení.

O výsledku pak rozhodla třetí čtvrtina. Ta se domácím vydařila na výbornou a vybudovali si náskok, který jim pro zbytek zápasu dodal potřebný klid. Ve čtvrté čtvrtině se tak duel spíše jen dohrával a Příbram nakonec mohla po výsledku 74:46 slavit první vítězství v sezoně. „Jsem rád, že se nám konečně podařilo odrazit od kvalitní týmové hry v obraně, protože co se týče produktivity v ofenzivě, patříme mezi nejlepší týmy soutěže. Defenziva nám ale často dělá problémy. Rozhodla třetí čtvrtina, kterou jsme vyhráli 23:7, a tím zlomili zápas na naši stranu,“ řekl Matěj Velebil, hráč BK Příbram. 

BK Příbram 2000 – BC Benešov B 74:46 (36:29)
Body: Starka 20, Ureš 18, Klaudy 9, Velebil 9, Šimáček 7, Kelich 4, Řeřicha T. 3, Mokruša 2, Řeřicha J. 2.
Trojky – 4:5, TH – 5/4 10/7, Fauly – 14:9

Patronem soutěže se stal Jakub Štáfek Lavi z kultovního seriálu Vyšehrad (na snímku). „Chance je zábavná, odvážná a drzá, stejně jako on,“ řekla mluvčí firmy Markéta Světlíková.
Startuje soutěž Chance být hvězdou. Točte a posílejte videa