Proti Kolínu začali „horníci“ velmi dobře a hned v úvodu dokázali soupeři odskočit na rozdíl deseti bodů. Jenže hosté se nedali, ztrátu dokázali smazat a drželi se s domácími hráči v kontaktu. Příbram si mírný náskok udržela až do poločasu, ale pouhý tříbodový rozdíl při stavu 38:35 znamenal, že zápas je pořád otevřený. Ve druhé polovině duelu se opakoval scénář z té první. Domácí opět odskočili kolínským basketbalistům na dvouciferný rozdíl ve skóre, ale ti opět ztrátu smazali. Rozhodujícím momentem celého duelu byly tři úspěšné tříbodové střely Řeřichy v řadě, na začátku čtvrté třetiny. Díky tomu příbramští hráči opět odskočili a na to již Kolín nedokázal reagovat. Nakonec si tak domácí připsali vítězství o čtrnáct bodů 70:56. „Kolín hraje tvrdý basketbal. Historicky jsme s ním většinou prohrávali. Letos se jim ale nedaří. Cokoliv jiného, než výhra, by pro nás bylo zklamání,“ zhodnotil utkání příbramský hráč Jan Řeřicha.

Ve druhém utkání, proti dosud neporaženému Nymburku, byli příbramští basketbalisté svému protivníkovi dlouho vyrovnaným soupeřem a v poločase dokonce vedli. Domácí obrana se ale nakonec ve čtvrté čtvrtině, kdy Nymburk zasypal domácí koš smrští trojek, přeci jen rozpadla a hosté zápas otočili. I přesto, že nakonec odešli domácí po porážce 63:76 s prázdnou, jednalo se o jeden z nejlepších zápasů této sezony. „Nymburk je jeden z nejlepších týmů soutěže. Dokázali jsme, že i s elitními týmy dokážeme hrát vyrovnané zápasy. Odnášíme si několik cenných zkušeností,“ řekl Jan Řeřicha

BK Příbram – BC Kolín B 70:56 (38:35). Body: Velebil 18, Ureš 17, Petřík 10, Řeřicha T. 10, Mokruša 8, Šimáček 5, Řeřicha J. 2. Trojky: 8:2, TH: 14/8 15/7 Fauly: 22:16.
BK Příbram – BC Real Rema Nymburk 63:76 (35:31). Body: Velebil 19, Ureš 15, Petřík 14, Řeřicha T. 5, Mokruša 4, Klaudy 2, Řeřicha J. 2, Šimáček 2. Trojky: 4:10, TH: 14/7 12/8, Fauly: 8:12.

Ilustrační snímek.
Volejbalisté opět doma, tentokrát v sobotu s Brnem