Brabec už v úvodním pátečním prologu naznačil, že do Maďarska přijel výborně připraven, když skončil druhý. Jenže sobotní program, v rámci něhož se jeli zbylé dvě etapy, poznamenal déšť, který nejen závodníkovi sedlčanského týmu nadělal pořádné starosti. „Ráno jsem odjížděl do etapy v pláštěnce a během dopolední jízdy mi voda několikrát sahala až do poloviny nádrže. Během odpoledního závodu už byla trať lepší a i mě se povedlo zrychlit. Udělal jsem však dvě chyby, které mě stály dost času, sil a asi i lepší výsledek,“ poznamenal jezdec.

Přesto si oproti prologu pohoršil pouze o jednu příčku a domů si tak odvezl bronz, s jehož ziskem byl vzhledem k podmínkám velmi spokojen. „Třetí místo v závodu světového poháru je parádní, mám z něj radost. Dobrého výsledku si cením o to více, že se mi navíc povedl zajet v blátě, které nemám rád, a na těžké dakarské motorce,“ radoval se Brabec.

Pozitivum viděl nejen ve výsledku, ale rovněž také v nabrání nových poznatků směrem k Dakaru 2019. „Po maďarském víkendu mám na kontě dalších čtyři sta závodních kilometrů na dakarce a nové zkušenosti. Zažil jsem, co motorka dokáže v mokrém terénu a musím přiznat, že nebylo snadné ji pokaždé zkrotit,“ dodal Jan Brabec.

Dalším startem pro sedlčanský tým bude 30. srpna závod Baja Poland, kterého se zúčastní i Martin Macík, jenž v Maďarsku byl pouze v roli fanouška. „Letos jsem přijel jen na výlet, chtěl jsem podpořit Brabčáka, který si vedl opravdu dobře. Příště ale budeme zase závodit oba,“ řekl Martin Macík.

Příbramský cyklista Martin Boubal
Příbramští cyklisté zazářili v Polsku