Jakoubek naznačil svůj potenciál už v úvodním závodě Českého poháru, který se jel na trase Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš, když se v jeho průběhu dlouho pohyboval na čele startovního pole, ale v závěru mu došly síly, na nejlepší nestačil a obsadil až 79. místo. „Jde o jednu z jeho předností. Víme, že dokáže v úniku vydržet klidně i celý závod. Bohužel na úvod Českého poháru to nevyšlo,“ posteskl si šéf příbramské stáje Jiří Wimmer.

V Kyjově se ale scénář opakoval, tentokrát ovšem s jedním velmi důležitým rozdílem. „Tomáš se dokázal držet nejlepších až do úplného konce,“ chválil Wimmer.

Jakoubek dokonce dokázal vyhrát během závodu i rychlostní prémii a nakonec skončil v hlavním závodě sedmý. Především ale zcela ovládl souboj v kategorii jezdců do třiadvaceti let, kde zvítězil s velkým náskokem a po závodě se zaslouženě oblékl do červeného trikotu pro vedoucího jezdce celkového pořadí Českého poháru v této mládežnické kategorii. „Z Tomášova výkonu mám velkou radost. Věřím, že bude ve svých výkonech pokračovat a vybojuje si nominaci do reprezentačního výběru do třiadvaceti let, aby se mohl zúčastnit letošního Závodu míru,“ zářil nadšením Jiří Wimmer.

Ilustrační foto
Kam na fotbal: Pozor, hraje se už od pátku!
Ilustrační foto.
Giant liga Boubalovi sedí. Cestu za obhajobou začal vítězně