Jako vždy se ho zúčastnilo celkem osmnáct mužstev, z nichž nakonec vzešel jeden vítěz. Tím se poprvé v historii stali hráči Hranic na Moravě, kteří prošli bez porážky, až do finále, ve kterém si poradili s Černým baletem výsledkem 7:1 a po zásluze obsadili první místo. Spolu s Černým baletem je na stupních vítězů doplnili hráči domácího Efcé, kteří po penaltách zdolali Notorico Rosovice.


Sobotní program nenabídl žádné překvapení. Všichni favorité postoupili do druhého dne buď přímo z prvního místa v základní skupině nebo z barážových zápasů. I v neděli se tak diváci mohli těšit na ty nejlepší týmy, což znamenalo záruku kvalitních duelů a především napětí, až do konce.

Na křtu knihy Vodní mlýny Sedlčanska na prahu modernizace od Šárky Maškové Janotové (na snímku) nemohl Rudolf Šimek z mlýna na Březnicku chybět.
Autorka knihy zmapovala zaniklé i zachovalé mlýny Sedlčanska


První část nedělního programu dopadla rovněž téměř bez překvapení. Prvním z favoritů, který zaváhal byl Tandem. Ten v čistě „příbramské“ nedělní skupině nestačil na Černý balet a „83“, se kterými po penaltovém rozstřelu vypadl. Do čtvrtfinálových bojů ještě postoupilo Tango, Efcé, Instant gang, Co to zbylo, Notorico a Hranice na Moravě.


Ve čtvrtfinále vystavil Černý balet překvapivou stopku Tangu, který zdolal po bezbrankovém průběhu v penaltách. Postup dále slavili hráči Efcé, kteří vyřadili „83“, Hranice jasně přehrály Instant gang a Notorico udolalo Co to zbylo. V semifinále byly k vidění dvě vyrovnané bitvy, které musel rozhodnout penaltový rozstřel. V něm uspěl po remíze 2:2 Černý balet na úkor Notorica a Hranice díky němu přešly po remíze 1:1 přes Efcé.


Souboj poražených semifinalistů skončil remízou 2:2 a musely tak opět rozhodnout penalty. V nich uspělo Efcé a zajistilo si na letošním memoriálu třetí místo.
Poté přišel na řadu zlatých hřeb celého dvoudenního zápolení a sice finále mezi Černým baletem a Hranicemi na Moravě. O osudu utkání bylo rozhodnuto již po prvním poločase, ve kterém Hranice kralovaly a vypracovaly si vedení 4:0. Po změně stran pokračoval duel v podobném duchu a moravský tým nakonec zvítězil 7:1, čímž dal razítko na zasloužené vítězství ve 37. ročníku memoriálu.

PREZIDENT. S dosavadním průběhem sezony je prezident 1. FK Příbram Jaroslav Starka zatím spokojený a věří, že na jaře jeho tým dotáhne sezonu do úspěšného konce.
Věřím, že sezonu dotáhneme do úspěšného konce, říká prezident 1. FK Příbram


Kromě cen za první tři místa rozdali organizátoři také ceny pro nejlepšího hráče, brankáře a také cenu fair-play. Nejlepším hráčem se stal David Pokorný z Efcé, brankářům kraloval Ondřej Čáp z Černého baletu a cenu za fair-play převzaly Borky.


„Jsem moc rád, že se nám podařilo tento ročník zorganizovat, za což bych chtěl především poděkovat starostovi Dobříše Stanislavu Vackovi, dále řediteli Sportovní haly Dobříš Pavlu Bauerovi a také řediteli firmy Dokas Dobříš Janu Markovi. Co se týká turnaje, myslím, že jsme viděli mnoho zajímavých a napínavých zápasů. Především pak semifinálové bitvy a zápasy o umístění stáli opravdu za to. Kromě toho vše probíhalo ve skvělé atmosféře a co je vůbec nejdůležitější, během turnaje se žádný z hráčů nezranil,“ řekl po konci turnaje organizátor Jan Ducho.