Sedm závodních týmů

V letošním roce bude reprezentovat AS Orel Dobříš na závodech po celé republice sedm družstev v kategoriích fitness aerobiku, step aerobiku, zumby a team show. Pro některé týmy závodní sezona začala již minulý víkend v Liberci.

Také čtěte: Je náš region připraven na povodně?

Týmovost a parta
První závody jsou vždy plné očekávání. Všichni se snaží být co nejlépe připraveni, avšak nikdo netuší, jaké soupeře před sebou budou mít.
O prvním jarním víkendu si karty se svými soupeřkami rozdaly hned tři dobříšské týmy na závodech Mistry s mistry v Liberci.
Na svůj úplně první závod se vydal tým Dětí show. Se svou sestavou nazvanou Bleskovky holky nakonec vybojovaly 6. místo. „Důležitá je atmosféra závodu a ten pocit, že holky cvičení baví. Závody jsme nakonec spojili i se zábavou a společně s rodiči jsme se vydali do zdejšího aquaparku. Nakonec jsme tak všichni byli naprosto spokojeni," říká trenérka Míša Jungmannová.

Výjimečná atmosféra
V neděli se pak v liberecké hale utkaly step týmy. Mladší tým kadetek se před letošní sezonou znatelně obnovil. K ostříleným závodnicím přišly nové holky, které měly chuť začít s aerobikem a závodit. Pro některé z nich byl proto nedělní závod úplnou premiéru. „I když jsme sezonu nezahájili s medailí na krku, je důležité že si holky zažily samotnou atmosféru závodů, která je vždy výjimečná a naprosto jiná než v tělocvičně, kde trénujeme. Musíme ještě hodně trénovat, abychom nové složení týmu sladily," doplnila trenérka týmu Denisa Havlíčková.

Nejstarší tým zazářil
Dobříšský tým Junsen v Liberci opravdu zazářil a závodnice si domů přivezly zlaté medaile! Tým je v letošním roce složen z dvou předchozích družstev, a to juniorek a seniorek. Navíc jako první v klubu bude cvičit místo na osmi stepech na devíti. „Sestava je tak originálnější a sami jsme byli na prvních závodech plni očekávání. Originalita se však vyplatila a my doufáme, že náš úspěch vydrží po celou sezonu!" říká Klára Jandová, trenérka a vedoucí Aerobik studia Orel Dobříš.

Nepřehlédněte: Příbramští stavaři jsou nejlepší v republice

Dalších dvacet závodů
Všechny týmy Aerobik Studia Orel Dobříš se vydají během jarní sezony na šest až sedm závodů. Klub se tak zúčastní téměř dvaceti závodů a děvčata budou reprezentovat město Dobříš po celé republice prakticky každý víkend.