Ve čtvrtek 28. září vyjeli mladší žáci TJ Spartak Příbram na tréninkový kemp do RHC Slavia Praha, kde se pod vedením profesionálů a fitness trenéra zdokonalovali v herních činnostech a pracovali na tělesné stavbě. 

„Všechny naše děti se na kempu rozhodně neflákaly. Objevily na svých výkonech slabiny, které během tréninku postupně odstranily, a byl tím na nich vidět obrovský progres. Musím zejména vyzdvihnout jejich nasazení a vše odpracovaly naplno. Navíc všichni se shodli, že chtějí absolvovat páteční trénink, což mě mile překvapilo,“ zhodnotil kemp trenér Pavel Pecka.

Po sobotním odpočinku vyrazil trenér se svým týmem do Kolína, kde si mohl tým v praxi vyzkoušet nabité dovednosti. Hrálo se na venkovním hřišti a soupeři jim tentokrát byli domácí HC Kolín, Házená Mělník B a TJ Jiskra Zruč nad Sázavou. 

Euro Sitex Příbram - Jihostroj České Budějovice.
Kocouři na úvod na mistra nestačili. Litovali první sady

V prvním utkání čekal na TJ Spartak Příbram již po druhé v této sezóně, B-tým Mělníka. Na týmu byla hned od úvodu patrná touha soupeře přehrávat, což se jim dařilo vždy v úvodních minutách poločasů. Jejich slabinou však bylo osobní bránění. Vůbec se nedařilo zachytávat pohyb soupeře a mělnický tým měl tak hru velmi usnadněnou.

Poté čekal na mladé příbramské házenkáře zápas proti Zruči, se kterou se doposud nesetkali. Hra měla podobný průběh jako zápas předchozí s rozdílem, kterým byla zlepšená osobní obrana. Také pohyb byl znatelně lepší, což soupeři komplikovalo přechod do rychlého útoku. Stále se však ukazoval malý přehled po hřišti, kvůli kterému nebyli spartakovci schopni založit rychlý útok. U některých hráčů se také projevovala nervozita, hlavně z nevyhranosti, z čehož pramenilo i spousty nevynucených chyb.

Do třetího utkání nastoupily příbramské děti s vidinou přehrát soupeře z Kolína a vrátit jim smolnou porážku z turnaje v Lovosicích. Zápas byl od prvních minut velice vyrovnaný, ale tentokrát včetně hry s osobní obranou. I přes to, že to byl jediný zápas, kde se hrála tato desetiminutovka v kuse, povedla se příbramským asi nejvíce.

„Se vstupem do turnaje jsem tentokrát nebyl vůbec spokojen. Dětem chyběl pohyb a přehled na hřišti. Zbytečné góly inkasoval i brankář. Postupem času se ovšem naše hra zlepšovala. I když měla k mým představám hodně daleko, děti se alespoň přesvědčily o tom, že nic není zadarmo. Přesto bych chtěl ocenit obětavost kapitánky výběru Fišerové, která kvůli zranění nemohla do turnaje nastoupit, ale jela podpořit své spoluhráče alespoň psychicky,“ zhodnotil turnaj trenér Pecka.

Po náročném týdnu čekala tým regenerace. Navázal totiž spolupráci s fyzioterapeutkou Petrou Hoření, která s dětmi provedla cviky, díky nimž mohly ulevit svému tělu.

Ilustrační foto
Radost z výher kalí zlomená noha brankáře Smrkovského