Jelikož kategorii mladších žáků čekaly velké změny, spočívající především v odchodu nejlepšího střelce Ondřeje Pekárka, byla a stále jsou očekávání velká. 


Na úvod se obě kategorie zúčastnily Házenkářského festivalu v Lovosicích. „Chtěli jsme si zvyknout si po letní přestávce na zápasový rytmus a stmelit kolektiv, především u starších žáků. Zároveň i zvládnout nové situace bez nejlepšího hráče Pekárka u mladších,“ popisoval Josef Holeček. 


Vstup do sezony obě kategorie absolvovaly na domácím hřišti ve sportovní hale Aquaparku. Mladší žáci zahajovali turnajem, kde jim byli soupeři A a B týmy z Úval a Mělník. „Nepočítalo se skóre a na hráče čekala ještě jedna změna: byla zavedena povinná celoplošná osobní obrana v posledních deseti minutách zápasu. To dělalo hráčům problémy,“ vrací se k úvodnímu klání a zajímavé novince Josef Holeček. 

Ilustrační foto
Kam o víkendu na fotbal


Do nedělního turnaje nastoupily kromě nemocných Maška a B. Pekárka všechny opory Příbrami, které již tradičně doplnili šikovnější z minižáků, aby zjistili, jaký je rozdíl hrát na malém a velkém hřišti. 


Díky novému pravidlu bylo na hřišti vidět patrný rozdíl ve vyhranosti zkušených a nováčků. Trenéři vždy do začátku utkání a v tomto případě i do úvodu části s určeným herním systémem nasazovali skupinu zkušenějších. 


Nejinak tomu bylo i u Příbrami, což potvrdil i kouč Pavel Pecka. „V klasické systémové hře jsem byl s předvedeným výkonem vcelku spokojen. Zkušenější hráčky a hráči zkušenější ukázali, že umí působit v obraně kompaktně a i v přechodové fázi do útoku byla souhra znát. U hráčů druhého sledu byl bohužel patrný strach z možných chyb, ale i tak se snažili předvádět pěkné výkony,“ zhodnotil Pecka. 

Marek Boháč při utkání v Mladé Boleslavi.
Brankář Boháč: Proti lize přece musíte něco chytit


Střelecky se spartakovci opírali zejména o Lubasovou, Fišerovou či A. Wimmera, kteří svým pohybem motali obranám soupeřů hlavy. Turnaje se stejně jako loni hrají bez výsledků, tudíž je jasné, že vítězi se stali všichni, kteří se zúčastnili.


STARŠÍ DOSTALI NÁCHOD


Starší žáci zahajovali sezonu dvojutkáním s týmy z Královéhradeckého kraje. Prvním soupeřem byl Náchod, který jim v loni nadělil třicetibrankovou porážku. Tentokrát bylo vše jinak! Domácí do zápasu vstupovali se dvěma otazníky: jak si tým poradí s s neúčastí Ondřeje Pekárka a jak se podaří do družstva zapracovat rebela Němejce a novou posilu Patrika Fedoruse? 


Otazníky byly zodpovězeny ideálně, zmíněné duo odehrálo výborné utkání. Příbram sice dlouho tahala za kratší konec, po obrátce prohrávala už o pět branek, ale pak ji zvedl Němejc, začala zářit dvojice Hadač – Fedorus a domácí skóre otočili a vyhráli 27:22!
Bohužel, proti Dvoru Králové se karta otočila. Příbramští si povzbuzeni výhrou nad Náchodem začali nadějně, vedli o pět gólů, ale postupně se projevovala únava z náročného dopoledního zápasu i zdravotní šrámy (Němejc) a soupeř převzal otěže. Vyhrál 31:22. 

Výsledkový servis: 

Starší žáci: 
TJ Spartak Příbram – TJ Náchod 27:22 (10:12). 
Sestava a střelci Spartaku: Wimmer – Štětka, Hadač 4, Semorád, Dvořák 2/1, Lirš 1, Hefjuk 4, Němejc 9, Fedorus 7

TJ Spartak Příbram – 1. HK Dvůr Králové nad Labem 22:31 (9:14). Spartak: Wimmer – Štětka, Hadač 2, Semorád, Dvořák 3/1, Lirš 3, Hefjuk 6, Němejc 1, Fedorus 7

Mladší žáci: 
Sestava z domácího turnaje: Votánková – Vaďurová, Fišerová, Lubasová, Wimmer, Šaroun, Žingor, Říha, Krejčík, Bartoň, Macháček J., Macháček M.