Kdy vznikl nápad uspořádat tento závod?
Nápad se zrodil už před několika měsíci v hlavách tří příbramských bikerů. Pozvali do města Martina Soukupa z Karlových Varů, který tam pořádá stejný závod již 6 let. Prošli s ním trať a on řekl: „Jo, super místo, to musíte udělat!" Tehdy začala dlouhá pouť plná plánování trati, zařizování povolení, jednání s partnery a jednotlivými složkami města, shánění překážek a dalších nezbytných součástí, které povedou již brzy k premiérovému Svatohorskému Downtownu.

Také čtěte: Stroupínský potok u Zdic je novou přírodní památkou

Proč jste se rozhodli závod uspořádat?
Jsme mladí lidé, kteří mají rádi výzvy, milují sport a ten rádi kombinují s adrenalinem. Zároveň kolem sebe máme partu „bláznů", kteří dělají nevšední akce. Ještě je potřeba dodat, že v Příbrami je velká komunita cyklistů a to je pro akci také důležité. Tato kombinace nás dovedla až na start 1. ročníku Svatohorského Downtownu.

Co všechno bude součástí závodu?
Kromě hlavního závodu, tréninků, finálové a superfinálové jízdy se mohou fanoušci těšit také na celodenní doprovodný program.

Pro koho je závod určen?
Hlavně pro ridery, kteří mají odvahu, pořádné kolo a možná i o kolečko navíc. My všichni, kteří se sdružujeme okolo coworkingového centra Cowárna předpokládáme, že na závod dorazí jezdci ze všech koutů republiky. Pozváni budou i ti nejlepší a nejrychlejší jezdci v republice. V jednání je i velká zahraniční celebrita, která je ve světové špičce. Předpokládá se účast přibližně 80 jezdců.

Psali jsme: Pořadatelé prozradili záměr uspořádat Svatohorský Down Town

Jak náročný je takový závod na organizaci?
Máme sice zkušenosti s pořádáním sportovních a kulturních akcí, ale Svatohorský Downtown je pro nás prvním podobným závodem a hlavně je to výzva. Jménem všech lidí, kteří za závodem stojí, jde jednohlasné díky směrem k představitelům města, zástupcům Svaté Hory v čele s Janem Traxlerem a také všem partnerům, kteří finančně nebo technicky podpořili realizaci této akce.