Stalo se tak po sedmé rychlostní zkoušce. „Zradil nás intercooler (mezichladič), a ta prasklina se čím dál více zvětšovala, proto jsme se rozhodli odstoupit,“ popsal Černý, jenž na rozdíl od několika dalších soupeřů, které rovněž postihly technické problémy, vzhledem k nabrané časové ztrátě ani neuvažoval o dalším zapojení do závodu. „Měli jsme hned jasno. Ztratili jsme nějaké dvě minuty, minimálně další dvě bychom ještě ztratili na dalších dvou rychlostních zkouškách, než bychom to v servise mohli opravit,“ ozřejmil.

Černý s Černohorským tak prožili velké zklamání. „Ty pocity hned po odstoupení se jen těžko popisují. Jsem z toho pořád hodně hořký, protože Barumka je vrchol sezony a moc jsem si tam přál uspět. Osud nám ale nepřál,“ litoval pilot vozu Škoda Fabia R5.

Desetkrát překonali hráči Blanenska brankáře Příbrami Hynka Holana
Blanensko proti Příbrami odstartovalo profesorsky, pak gólově explodoval Paděra

A není se co divit, protože posádka se po slabším rozjezdu začala dostávat do tempa a bojovala o páté místo. Pak se ovšem vinou problémů propadla na sedmnácté místo, z něhož následně odstoupila. „Jeli jsme dobře vyrovnaně jak s Vencou Pechem, tak také s Filipem Marešem. Z naší strany to nebylo špatné, o to více mě mrzí, že jsme v tom pak nemohli pokračovat,“ smutnil Černý, jehož rozpoložení alespoň částečně zlepšila podpora od fanoušků. „To, co předváděli nejen kolem trati, podpora v depu, na sociálních sítích a i v centru Zlína, to bylo zkrátka jedním slovem hustý,“ poděkoval.

Zároveň potvrdil, že se pro členy Mogul Auto Šídlo Škoda týmu zřejmě jednalo o poslední závodní vystoupení v letošní sezoně. „Ještě nejsme úplně rozhodnuti, takže bych tuhle otázku neuzavíral. S největší pravděpodobností ale pro nás letošní závodní sezona pro nás skončila.“

Druhá výhra. Fotbalisté Podlesí zvládli vítězně i svůj druhý zápas v nové sezoně I. A třídy.
Podlesí stále stoprocentní! Slavily i Tochovice