Mezi 190 startujícími dali o sobě jezdci v modro-zelené kombinaci vědět hned v úvodním kritériu. „V centru Krakova si skvěle počínal Martin Hebík a obsadil devátou příčku.

Kritérium se jelo od startu ve vysokém tempu a díky dlážděnému náměstí se neobešlo bez několika pádů. Na zemi se, bohužel, ocitl i náš Jan Stöhr," komentoval vstup do závodu sportovní ředitel příbramského klubu Marek Volf. Jak se později ukázalo, zmiňovaný pád nakonec zapříčinil, že příbramský jezdec neskončil v celkové klasifikaci na stupních vítězů.

Ilustrační fotografie
Dárci krve dnes slaví. Můžete se dárcem stát i vy?


V úvodní etapě, která následovala hned po kritériu a měřila 120 kilometrů, příbramským barvám přinesla úspěch v podobě zisku trikotu pro nejlepšího vrchaře. Získal jej pro sebe Martin Boubal. Sice prohrál spurt na jediné vrchařské prémii se Zielinskim, ale protože polský cyklista poté vyhrál celou etapu a oblékl žlutý dres pro lídra pelotonu, mohl si do druhé etapy obléci do oranžového právě Boubal.


Druhá etapa startovní pole pořádně prověřila, neboť během 150 kilometrů vedla i kolem Tater a provázelo ji velmi nepříznivé počasí. „Peloton se rozdělil na předposlední vrchařské prémii do čtyř skupin. V té čelní zůstal z našich jen Jan Stöhr, který přijel s hlavní skupinou na třináctém místě," řekl k předposlední etapě Volf.

Lucie Leišová
Plavkyně Leišová vyhrála dálkový závod v USA

Ani závěrečná etapa pak cyklisty nešetřila. Měřila 140 kilometrů, obsahovala šest vrchařských prémií a zavedla peloton až k nadmořské výšce 1000 metrů. „Krátce za polovinou etapy se na čele vytvořila šestice uprchlíků pronásledovaná zhruba dvacetičlennou skupinou, kde byli i Martin Boubal a Jan Stöhr. První skupina projela cílem s náskokem dvanácti vteřin, Martin projel páskou dvanáctý a Honza jednadvacátý," dodal Marek Volf.


V celkovém účtování to znamenalo, že Jan Stöhr obsadil dvanácté místo se ztrátou pouhých 18 vteřin na stupně vítězů.

Z utkání 2. ligy národní házené: Rožmitál - Raspenava.
Házenkáři Rožmitálu bojují o setrvání ve druhé lize


Celkové výsledky: 1. Paterski (CCC Sprandi Polkowice),… 12. J. Stöhr +1:39, 24. Boubal +9:30, 34. Hebík +21:57, 54. P. Stöhr +29:38, 55. Gruber +29:38.