Jak jste spokojen s průběhem letošní sezony?
Ovládli jsme už devět závodů, což je nejlepší vstup do sezony v naší historii. Jediným mírným zklamáním je prozatímní čtvrté místo v hodnocení týmové soutěže Českého poháru, zde vidím ještě určité rezervy a prostor ke zlepšení.

Co vidíte jako hlavní příčinu toho, že se vám v Českém poháru nedaří podle vašich představ?
Trápily nás nemoci, v některých momentech jsme měli i smůlu, ale tím neříkám, že čtvrté místo v republice je špatné. Věřím však, že se ve zbytku sezony vyšplháme na vyšší příčky.

Stejně jako v předchozích sezonách se nejvíce daří Martinu Boubalovi, jak hodnotíte jeho výkony?
Jeho výkony jsou neuvěřitelné. Troufám si říct, že momentálně patří vůbec k nejlepším závodníkům v České republice. Míří za obhajobou vítězství v Giant lize, obsadil konečné třetí místo v seriálu závodů Višegradské čtyřky, kde navíc v posledním závodě zvítězil. Daří se mu také sbírat body do mezinárodního rankingu UCI, takže klobouk dolů.

Čím si vysvětlujete jeho dominanci, především v závodech Giant ligy, vysvětlujete?
Jednotlivé závody jsou rychlé, což mu sedí. Především má ale dlouholeté zkušenosti, které zúročuje. Zároveň nutno podotknout, že těží z práce celého kolektivu.

CK Příbram mění jezdecké složení, lídr Martin Boubal ale v týmu zůstává
Další dvě trofeje pro cyklistu Boubala. Zazářil i Modlitba

Jak to berou jeho ostatní členové? Nevytváří to negativní atmosféru?
Nemyslím si. Kluci v týmu si rozumí a těží právě ze vzájemné spolupráce. Cyklistika je v tomto ohledu velmi specifický sport, kde je předem stanovená taktika ve prospěch jednoho jezdce, který má podle typu závodu největší šanci uspět. Někdy je to Boubal, pak zase někdo jiný. I on ale dokáže pracovat pro tým, což ukázal například v závodě Českého poháru v Kyjově, kde výrazným způsobem pomohl k velkému úspěchu Tomáši Jakoubkovi, který dojel na sedmém místě.

Zůstaňme u zmiňovaného Tomáše Jakoubka, jehož výkony jsou asi největší překvapením letošní sezony. Co na to říkáte?
Už v loňské sezoně prokazoval velmi zajímavou výkonost, kdy byl čtvrtý na republikovém mistrovství v časovce. Řekl bych, že jde o logické vyústění jeho práce a tréninku. Věřím, že jeho výkonnost ještě poroste.

Je právě Jakoubek tím, kdo v budoucnu nahradí Martina Boubala a stane se lídrem vaší stáje?
To nejsem schopen říct, protože nikdy nevíte, co se může stát. U mladých závodníků záleží na mnoha faktorech. V každém případě Tomáš Jabkoubek má velký potenciál, stejně jako řada našich dalších jezdců, kteří ještě spadají do kategorie závodníků do třiadvaceti let. Jmenovat mohu například Grubera nebo Modlitbu. Bude záležet i na tom, jestli se nám je podaří udržet v našem týmu. Všechno ukáže čas.

Co je vaší prioritou ve zbytku sezony?
Chtěli bychom uspět na mistrovství České republiky, kde chceme mezi dospělými získat umístění do desátého místa. Kdyby se podařilo vybojovat medaili v kategorii do třiadvaceti let, bylo by to skvělé. Druhý vrcholem bude srpnový domácí závod Českého poháru Lidice 2019, kde je naším cílem obhajoba loňské vítězství.

FORTUNA:LIGA, 3. kolo skupiny o udržení, Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram
Příbram vyzve Duklu. Na dálku i Bohemku