Budou k tomu mít ideální příležitost, jelikož v prvním zápase nedali Benátkám na jejich palubovce šanci a po setech 21:25, 21:25 a 15:25 zvítězili 3:0 na sety. Získali tak nejlepší možnou výchozí pozici pro odvetný duel, který se ve středu od 18:00 hodin uskuteční ve Sportovní hale v Příbrami.


Vše nasvědčuje tomu, že odveta bude pouhou formalitou. Kocourům totiž stačí k postupu uhrát jediný set, což by při současné formě obou týmů neměl být vůbec žádný problém. Pokud se podíváme na extraligovou tabulku, zjistíme, že Příbram je na tom o poznání lépe. Nachází se na šestém místě tabulky, kdežto Benátky jsou se čtyřmi body předposlední a v dosavadním průběhu soutěže si připsaly pouhé jedno vítězství.

Ilustrační foto
Viva ztratila v Mladé Boleslavi zdánlivě vyhraný zápas


Pro Eurositex hovoří také historická bilance vzájemných soubojů, když ovládl sedmnáct, z celkových čtyřiadvaceti střetnutí. Oba celky se naposledy utkaly, v rámci Uniqa extraligy, před deseti dny a Příbram ve vlastní hale opět smetla svého soupeře jednoznačně 3:0 na sety.  „První set byl z naší strany nervózní, ale následující dvě sady jsme měli i navzdory několika chybám pod kontrolou,“ zhodnotil Martin Kop poslední vzájemné utkání s Benátkami nad Jizerou.


Pokud tedy příbramští volejbalisté předvedou podobný výkon jako v nedávném extraligovém duelu, měli by si postup s přehledem pohlídat. Dá se očekávat, že vzhledem k tomu, že odehrají klání před vlastními fanoušky, kteří navštěvují zápasy v hojném počtu, hráči se je pokusí nezklamat, budou se snažit podat co možná nejlepší výkon a odvděčit se jim za přízeň vítězstvím.

Ilustrační snímek
Policie radí, jak bezpečně zacházet se zábavní pyrotechnikou


Přijďte se proto i vy podívat na to, jestli se kocourům podaří postoupit do čtvrtfinále Českého poháru, ve kterém se vítěz tohoto souboje utká s Duklou Liberec.