Úvod střetnutí byl z obou stran velmi nervózní. Domácí hráče svazovala nutnost vítězství a hosty zase bouřlivá atmosféra, která v příbramské hale panovala. K vidění tak bylo hodně nevynucených chyb na servisu a v útoku. První set nakonec došel do vyrovnané koncovky, ve které se Příbram dokázala lépe zkoncentrovat a sadu získala výsledkem 27:25.
Podobný průběh mělo i druhé dějství. Zlín měl v jeho průběh, především díky kvalitnímu servisu o trochu navrch, ale Příbram se ve skóre držela na dostřel a opět tak musela rozhodnout koncovka. V ní se udělali hosté několik chyb, které svěřenci Martin Kopa nekompromisně trestali. Nakonec zvítězili 25:22 a ujali se vedení 2:0 na sety.

Kocoury zisk druhé sady uklidnil, což se pozitivně odrazilo na jejich výkonu v sadě následující. Po první technickém oddechovém čase domácí, především díky skvělé sérii Martin Böhma na podání, odskočili Zlínu na šestibodový rozdíl a zdálo se být rozhodnuto. Hosté se ale dokázali vrátit zpět a srovnat. V koncovce však Příbram znovu odskočila a svůj náskok si už pohlídala. Zvítězila 25:23 a završila skóre zápasu na 3:0, čímž si zajistila přímý postup do čtvrtfinále play-off.

„Věděli jsme, že nám jde o udržení první šestky. Na našem výkonu se projevila nervozita, ze které pramenilo několik chyb. První dva sety jsme vybojovali v koncovkách. Ve třetím setu nám hodně pomohl Martin Böhm, který získal několik důležitých bodů na servisu. Získali jsme ale důležité vítězství a máme teď trochu času, abychom se připravili na play-off,“ zhodnotil duel Martin Kop.

VK Příbram – Fatra Zlín 3:0 (27:25, 25:22, 25:23).

Příbram: Böhm, Passier, Rychecký, Pantič, Mikulenka, Hrdý, libero Juračka. Střídali: Suda, Kohlmann, Kust, Kuchař.

Ilustrační foto
Reprezentační duely se plní
Ilustrační foto
Mladí hokejisté mají nové kouče