Loni slavila triumfy na všech velkých světových turnajích a hlavně díky tomu se stala ve středu v Mladé Boleslavi už podruhé v kariéře nejúspěšnější sportovkyní Středočeského kraje.

Co říkáte tomu, že jste porazila podle odborné komise krajského úřadu všechny sportovní špičky kraje?
Jsem šťastná, že mě znovu zvolili, že jsem to dokázala vlastně obhájit, protože jsem vyhrála tuším v roce 2013.

Také čtěte: Pohledem Vojtěcha Žižky: Slavia a přízeň mocných

Moderátor slavnostního vyhlášení Nejúspěšnějších sportovců kraje Radek Šilhan vás nabádal, ať si zelené sako za vítězství US Open konečně na některé vyhlášení vezmete. Opravdu je vám tak velké?
Je šité na Američany, takže ano. Jsem v něm moc drobná, nehodilo by se to sem. Ale někdy si ho přece jen vezmu, hlavně při různých exhibicích.

Někteří nejlepší do boleslavského Domu kultury dorazit nemohli, vy ještě nemáte sezonu?
Já se kvůli vyhlášení ulila ze školy (smích). Jinak mám ale nabitý program i teď. Zrovna teď pomáháme stavět golfové hřiště ve Žluticích u Karlových Varů.

To už i navrhujete hřiště?
Ano, majitel si nás najal. Přece jen já i táta máme zkušenosti, jak adventure golfová hřiště po světě vypadají. Proto stavbu dozorujeme a já testuji jednotlivé jamky.

"Tamní hřiště je ve stylu Cesta kolem světa, která obsahuje jamky devíti koutů planety včetně Japonska, Karibiku, Transylvánie…"

A kde mají nejhezčí hřiště, v Americe?
Je to tak. Mají je vždycky do nějakého stylu, třeba Havajská vesnice.

A ta česká navrhujete vy? Kde třeba?
Pracujeme s tátou. Třeba na hřišti v Plasech u Plzně jsme se podíleli. Tamní majitel hřiště s námi dokonce vyrazil do Ameriky na turnaj, aby viděl v reálu, jak hřiště vypadá.

Co viděl? Jakou to dá inspiraci?
Tamní hřiště je ve stylu Cesta kolem světa, která obsahuje jamky devíti koutů planety včetně Japonska, Karibiku, Transylvánie…

Nepřehlédněte: Samková na olympiádu nemyslí: Je to strašně daleko

Takže pod jamkou pospává kníže Drákula?
O tom nepochybujte (smích).

Dost legrace, co má Olivia v plánu v roce 2017? Jaké jsou hlavní body sezony?
Tři akce, tedy mistrovství světa v anglickém Hastingsu a US Open a US Masters. Czech Masters by mělo být v už zmíněných Žluticích. Zase budu chtít vyhrát.

Zeptám se i na bratra, ten už v dresu Kladna vyzkoušel poprvé hokejbalovou extraligu dospělých. Hraje i adventure golf?
Je můj víkendový relax jezdit ho podporovat. Hraje za kladenský dorost a v mužích první ligu za Jindřichův Hradec. Golf sice občas také hrajeme, ale určitě mě ještě nikdy neporazil. Nicméně pro něj je lepší hokejbal, kde má svoje góly a partu. Adventure je na něj moc klidný.