Jarní část středočeského poháru v orientačním běhu se skládala ze sedmi závodů, které se konaly například poblíž Rakovníku, ve Slaném, u Berouna, u nás na Brdech a na dalších místech našeho kraje. Žáci, tedy kluci a holky ve věku do 11 do 14 let, získali v týmovém hodnocení s výjimkou městského sprintu ve Slaném pokaždé nejvíce bodů a právem tak ovládli celkové hodnocení. Pravidelným tréninkem a postupně získávanými zkušenosti dohnaly dobříšské děti své kamarády a soupeře z OK Kamenice, kteří krajský pohár ovládali v minulých letech.

Vítězství v soutěži družstev je dané silou týmu, který byl letos v podání OK Dobříš vyrovnaný a silný ve všech kategoriích. Největší měrou přispěli závodníci, kteří byli nejúspěšnější i v individuálním hodnocení: Julie Bambousková na 1. místě mezi dívkami do 12 let, Vašek Lorenc celkově 4. mezi kluky do 12 let a Matouš Petrilák a Martin Snížek na 1. a 3. místě v kategorii do 14 let.

Krajský pohár pokračuje na podzim, kdy jeden ze závodů pořádá 22. září i OK Dobříš, tentokrát v nově zmapovaném prostoru u Nového Knína. Připravené budou rovněž tratě pro veřejnost, která zde bude mít příležitost objevit krásy tohoto sportu v přírodě.

Kamil Arnošt

Sportovci z příbramského spolku Fit senior se her již tradičně zúčastnili a přivezli si nejen spoustu krásných zážitků, ale také celou řadu medailových úspěchů.
Senioři přivezli zlaté medaile ze sportovních her