Stejně jako v předchozím zápase v Kladně se však vítězství nerodilo vůbec lehce. Viva nezachytila úvod, když během prvních osmi minut inkasovala od posledního celku tabulky čtyři góly. „Problém byl v naší nekoncentrovanosti,“ měl jasno hrající trenér Marek Branžovský.

Jeho mužstvo ale dokázal ještě před pauzou vrátit do hry dvěma góly Jakub Kunc. „To nás nakoplo. Po přestávce jsme vsadili na větší riziko, napadali jsme a zkusili jsme i power-play,“ líčil Branžovský. Sázka se vyplatila. Viva během pěti minut nasázela Dobřichovicím pět branek a otočila skóre ve svůj prospěch na 7:4.

Domácí sice ještě dokázali snížit na rozdíl jednoho gólu, ale příbramští futsalisté už větší komplikace nepřipustili. „Naopak jsme rychle zareagovali a dvěma zásahy definitivně rozhodli,“ poznamenal Branžovský, který si po další výhře uvědomuje, že Viva potřebuje k jistotě prvního místa uhrát ještě jeden bod, což ovšem není jediná motivace pro zbylé dva zápasy s Třebusicemi a Rakovníkem.

„Nekoukáme na to, kolik bodů nám schází k vítězství v soutěži. Držíme neuvěřitelnou čtrnáctizápasovou vítěznou šňůru a naším cílem je, dotáhnout to do konce a vyhrát i zbylá utkání,“ potvrdil Branžovský.

Dobřichovice – Viva Příbram 6:9 (4:2)

Viva Příbram: Branžovský - Havelka, J. Kunc, L. Kunc, Hausleitner, Steinbauer, Drašnar.

Ilustrační foto
Legie ve válce uspěla, ale utrpěla i ztráty
Jan Žambůrek (vpravo) v dresu Brentfordu
První hráč z tohoto století. Mladík ze Slavie přepsal historii v Anglii