Na festivalu se Laňková představila ve čtyřech disciplínách. První den musela odstoupit ze 400 m polohově, jelikož jí už týden trápilo natažené tříslo a lékaři před závodem rozhodli, že je lepší se připravit na prsařské tratě. Na ty se specializuje. A dobře udělali.

Přípravy na Desperados High Jump v Hřiměždicích 2017. Skokan Jan Bílý.
Skokan Jan Bílý: Člověk se nesmí nechat výškou pohltit


Během třetího dne plaveckých disciplín skončila Katka Laňková třináctá na 100 m prsa. Podle dosaženého času sice měla právo postoupit do semifinále, ale jelikož podle pravidel mohla postoupit vždy jen jedna plavkyně za stát, postoupila pouze Lydie Štěpánková.


Náladu si Laňková spravila v pátek, tedy poslední den plaveckých disciplín. Na trati 200 m prsa o pouhé dvě setiny porazila Lydii a jako 8. postoupila přímo do finále! Tam potom obsadila nádherné 6. místo.

Poslední červencový víkend navezli kolotočáři na březnické náměstí několik atrakcí a od pátku začal rej. Hlavní silnici lemovaly stánky. Nejčastěji zde trhovci prodávali hit letošního léta, hračky spinery a klasické pouťové sladkosti.
OBRAZEM: Kolotoče, oldies a spinery, taková byla březnická pouť


Dále ještě plavala 200 polohový závod, tam ale neměla moc šanci a skončila 35. Na Evropském olympijském festivalu mládeže každopádně plavkyně PK Příbram prokázala svou dlouhodobou formu a příslušnost k republikové i evropské špičce.