Soustředění proběhlo, pro Tománka, ve velmi známém prostředí. Zázemí mi již tradičně vytvářel můj partner pro zimní přípravu, Hotel Lesní chata Kořenov. Vzhledem k optimální poloze hotelu jsem mohl trénovat jak na trati Jizerské 50, tak i na běžeckých okruzích v polských Jakuszycích,“ uvedl úspěšný handicapovaný sportovec.

Viktorka Žižkov a 1.FK Příbram, výsledek 1:1, branku dal Zoran Danoski. Příbram se nejprve ujala vedení hosté vzápětí srovnali. Foto: Antonín Vydra
Fotbalisté 1. FK Příbram odstartovali zimní přípravu

Větší problémy, něž náročnost profilu jezdeckých tratí, dělalo Janu Tománkovi počasí. I zde ale využil své zkušenosti, především z let minulých, takže se náročnými klimatickými podmínkami nenechal zaskočit. „Mám zkušenost, že Jizerské hory jsou klimaticky snad nejproměnlivějším pohořím v České republice. Rychlou stopu a dobré sněhové podmínky vystřídal déšť a následně příval nového sněhu. Opětovnou oblevu a oteplení znovu vystřídal mráz a ledovka. Na silvestra se pro změnu oteplilo a Jizerské hory se se mnou rozloučily deštěm,“ popsal náročné klimatické podmínky Jan Tománek.

Ten v Jizerských horách navázal na nedávné soustředění v italském středisku Livigno, kde najel velkou porci kilometru, což mohl nyní zúročit a také zúročil. „Díky dobrému kilometrovému základu z přípravného kempu v Itálii jsem neměl s kopcovitým profilem jizerskohorských tratí sebemenší problémy a oproti předchozí zimě to jelo hned od začátku a bez trápení,“ podotkl Tománek.

Přesto však byl s celým průběhem svého posledního soustředění v roce 2017 nad míru spokojen. „Mám za sebou krátké, ale kvalitní soustředění, během kterého zbyl čas být „akční“ i mimo stopu. Kromě najetých kilometrů jsem tak stihl navštívit přátele či vyrazit na vítězný hokejový zápas libereckých hokejistů,“ pochvaluje si nejen přípravu Jan Tománek.

Hlasujte v anketě o nejlepšího okresního fotbalového rozhodčího.
Kdo je nejlepším rozhodčím fotbalového okresu? Hlasujte v anketě
Ilustrační foto
Největší středočeská zločinnost bují v okolí Prahy