Ten si zatím vyzkoušel pouze během testů v tuniské poušti či domácí sedlčanské kotlině. „Dostane pořádně zabrat,“ slibuje devětadvacetiletý závodník, jenž se na jih Evropy vždy rád vrací. „Španělsko mě hrozně baví, je to pestrý, zábavný závod, ve kterém si zkusíme všechno. Jsou tu lesy, srázy, dlouhé pisty, zažili jsme už i velké bláto,“ vysvětluje.

Další důvodem, proč jedná o jeho oblíbenou lokalitu, je fakt, že pilot kamionu dosahuje v Aragonii výborných výsledků. Dokládají to poslední dva ročníky, v nichž si Macík připsal jedno vítězství a jedno druhé místo. A na to by rád navázal i letos. „Určitě nepojedeme pomalu,“ tvrdí.

Zároveň ale připomíná, že úspěch na španělské půdě není prioritní. „Hlavní je pro mě trénink. Sžívání se s autem a naježděné kilometry. Pro kluky mechaniky zase příležitost odhalit chyby na autě tak, abychom na Dakar byli stoprocentně připravení,“ říká jasně Martin Macík.

Baja Aragon odstartuje dvěma závodními etapami, dlouhý 160 a 80 kilometrů, už v pátek. Pokračovat pak bude v sobotu, kdy závodníci projedou totožné tratě v opačném pořadí.

Takto vznikala jedna z vítězných fotografií dílčího kola soutěže Pralesní fotbalové léto s Deníkem! Jejím hlavním hrdinou byl Antonín Stočes z Příbrami.
Pralesní fotbalové léto s Deníkem udělalo radost i v Příbrami
Bude se pokračovat! Příbram ze superligové mapy malé kopané nezmizí. Potvrdil to předseda FAMK Příbram Milan Vančát (na fotografii stojící v brance).
Budoucnost visela na vlásku. Superliga ale bude v tradičním městě pokračovat!