„Je to splněný sen. Pro mě něco nepředstavitelného. Vzpomínám si, jak jsme společně s Viktorií Dušánkovou poprvé vyhrály malou soutěž v Poděbradech, byl to náš start. Nikdy by mě nenapadlo, že za pár let prožiji něco takového,“ rozplývala se po příletu sedmnáctiletá Dominika Martínková z Křince.

Stejné pocity měla i druhá z úspěšného páru. „Je to něco úžasného a neuvěřitelného. Uvědomíte si, že už je to za vámi, všechna ta dřina stála za to a splnil se vám váš cíl nebo sen. Je to úleva, nadšení, vlastně několik pocitů dohromady, ale všechny příjemné. Nejvíce mě dojalo, když začala hrát česká hymna a já si uvědomila, že v tu chvíli ji hrají pouze kvůli nám a reprezentujeme tím naši republiku a studio,“ vyprávěla šťastná Viktorie Dušánková z Dymokur.

Ilustrační foto.
Osmé kolo hodně napoví, jde do tuhého

Zajímavostí je, že obě dívky měly mentálního kouče Františka Šturmu, který je fotbalovým trenérem. „Myslím, že nám to pomohlo. Nepropadly jsme trémě a závod jsme si dokázaly užít,“ uvedla za obě zlaté medailistky Martínková.

Co je pole dance? Pole dance (tanec na tyči) je moderní taneční disciplína. Spojuje dohromady prvky několika tanců, balet, valčík či salsa s moderní prvky gymnastiky, akrobacie, moderního a volného tance. Cvičenky tancují na vertikální tyči. Získala si velkou spoustu příznivců svojí formou fitness, která zaručuje komplexní zpevnění celého těla a vytvarování těla. Při pravidelných trénincích můžete zpozorovat zpevnění břišních svalů a horní poloviny těla. Pole dance ukáže vaší ženskost, avšak tento sport není pouze pro ženy i spoustu mužů se věnuje tomuto sportu. Existuje několik druhů pole dance, také se liší buď individuálním provedením či tance ve dvou „double“.