Český mistr soupeře přehrával od úvodních minut. Především tedy v defenzivě. Nedařilo se ani Jacobu Pullenovi, Američanovi se zkušenostmi z NBA, jenž i díky obraně Vojtěcha Hrubana minul úvodní tři pokusy a nemohl se dostat do tempa.

Třicetiletý český reprezentant zářil také na druhé straně hřiště: jen za první část klání nastřílel 13 bodů včetně tří trojek.

Z basketbalového utkání Ligy mistrů Nymburk - Tenerife (68:78)
Nymburk slaví čtvrtou výhru

Almeida skončil už před půlí

Úvodní půli nakonec domácí urvali 43:36, přesto promarněné osmnáctibodové vedení zamrzelo. Kaňkou bylo vyloučení Ivana Almeidy, jenž v závěru nesportovně fauloval a následně si připsal i technickou chybu, načež byl vyloučen.

Byť se Pullen a spol. nevzdali, domácí si v poslední části pohlídali přesvědčivý triumf.

Českého mistra nyní čeká v Lize mistrů třízápasová šňůra venku, když se příští týden představí na hřišti řeckého Peristeri, dále pak v Bambergu a Gaziantepu. Doma v Praze odehraje další klání až 7. ledna, kdy přivítá lotyšskou Rigu.

Několik pěkných smečí a důležitých trojek zaznamenal nymburský Hayden Dalton. „Vždycky je to jednodušší, když vám spoluhráči podávají míč do pozic tak, jako tentokrát mně. Většinou, když jsem smečoval nebo střílel trojky, jsem byl sám, takových pokusů jsme měli mnoho. Zkrátka jsme si zjednodušovali situaci tím, jak jsme o sobě věděli,“ řekl po utkání nymburský basketbalista.

Body: Hruban 28, Bohačík a Dalton 15, Hankins 14, Booker 11, Benda 4, Almeida a Rogič po 2 – Pullen a Waller 17, Bjelica 12, Needham 9. Fauly: 18:15. TH: 8/7 – 18/15. Trojky: 10:11. Doskoky: 41:40. Asistence: 15:13. Zisky: 9:4. Ztráty: 10:18.

David Šváb

Ze zápasů nymburských basketbalových týmů mládeže
FOTO: Basketbalové týmy Nymburka osmkrát vyhrály a třikrát padly