Nymburku znovu skvěle vyšel první poločas a stejně jako v předchozích dvou zápasech si v něm vypracoval až dvacetibodový náskok. Největší zásluhu na tom měla především přesná střelba – středočeský celek proměnil všech sedm trestných hodů, ale hlavně využil osm z šestnácti pokusů za tři body.

Do kabin šli hosté za stavu 49:30, ale také s vědomím, že v úvodních dvou kolech dovolili soupeři utkání po pauze zdramatizovat. Bamberg snížil na rozdíl osmi bodů a turecký Gaziantep skóre dokonce otočil a Nymburk o výhře rozhodl až v posledních sekundě prodloužení.

Z basketbalového utkání nejvyšší soutěže Nymburk - Opava (92:75)
FOTO: Basketbalisté Nymburka zdolali Opavu a zůstali první

Tentokrát však Středočeši podobné drama po přestávce nedopustili a náskok postupně navýšili až na 32 bodů. Riga se sice v závěrečné čtvrtině vzchopila a vyhrála ji 26:16, ale hosté i díky nadvládě při doskocích utkání bez problémů dovedli do vítězného konce.

Nejlepším střelcem Nymburka, který poprvé vstoupil do Ligy mistrů třemi výhrami za sebou, byl s 16 body Jaromír Bohačík. Dalších 14 bodů a pět asistencí přidal Roko Rogič a prožil tak nejvydařenější zápas v dresu od zářijového příchodu do středočeského celku.

„Výhra z venku je vždy důležitá. Viděli jsme Rigu v posledních zápasech a je to dobrý tým. Nám se ale povedlo dodržet plán, který jsme na ně připravili. A jsem velmi spokojený s intenzitou, s jakou můj tým hrál. A také s agresivitou a soustředěním. Zvláště když to byl pátý zápas v deseti dnech. Se začátkem soutěže můžeme být spokojení,“ řekl po utkání trenér Nymburka Oren Amiel. (dš)

Z basketbalového utkání Ligy mistrů Nymburk - Gaziantep (74:72 pp)
Liga mistrů jim svědčí. Nymburk vyhrál i podruhé
Z basketbalového utkání Ligy mistrů Nymburk - Bamberg (91:71).
Skvělý start. První výhra je doma