Utkání na půdě nymburského lídra soutěže vyznívalo od úvodu v neprospěch příbramských hráčů. Borci z Nymburka se prezentovali kvalitní organizovanou hrou a svému soupeři nedali téměř žádnou šanci. Potvrdili tak, že jsou na čele tabulky právem a zaslouženě zvítězili 86:67. „V prvním poločase jsme se ještě soupeře dokázali držet, ale po přestávce se projevila jeho kvalita,“ řekl k duelu v Nymburce trenér Michal Vošahlík.

Před následujícím soubojem s Kolínem B si trenér Vošahlík velmi dobře uvědomoval důležitost tohoto střetnutí. Jeho svěřenci potřebovali proti velkému konkurentovi zvítězit, aby si udrželi lepší pozici pro blížící se play-off. Tým se spoléhal především na skvělý individuální výkon kapitána Velebila a dobrou obranu. Tentokrát to byli příbramští basketbalisté, kteří měli duel celou dobu pod kontrolou a dokázali Kolín porazit 50:60. „Hráli jsme velmi dobře a duel jsme měli pod kontrolou, až nás překvapilo, jak jsme to zvládli. Myslím si, že to byl asi náš nejlepší výkon v sezoně. Vítězství nás drží na čtvrtém místě, které je vzhledem k play-off velmi důležité. Věřím, že se nám ho podaří v následujících zápasech udržet, i když to vzhledem k našim problémům se sestavou nebude jednoduché,“ myslí si Vošahlík.

BC Real Rema Nymburk – BK Příbram 86:67 (45:29). Body: Ureš 26, Velebil 22, Mokruša 7, Petřík 6, Šimáček 3, Starka 2. Řeřicha J. 1. Trojky: 10:9, TH: 10/8 17/8, Fauly: 15:17.
BC Kolín B – BK Příbram 50:60 (23:37). Body: Velebil 20, Starka 14, Ureš 11, Petřík 7, Mokruša 6, Řeřicha J. 2. Trojky: 6:3, TH: 7/4 9/5, Fauly: 15:9.

Ilustrační foto
Andrea Kossányiová ovládla s Prostějovem Český pohár!
Fair-play. Funguje na Příbramsku fair-play?
Cena fair-play? Zaslouží si ji nejen hráči, ale také funkcionáři