„Loňský rok nám s trenérem ukázal, že jdeme správnou cestou. Absolvoval jsem několik vydařených zápasů, které jsem zvládl vítězně, v jiných jsem zase podal velmi dobrý výkon, jako třeba na Hunuman Cupu v Bratislavě, kde jsem sice na svého zkušeného soupeře Jakuba Benka nestačil, ale myslím, že jsem odešel se vztyčenou hlavou. Na druhou stranu byly i souboje, které jsem nezvládl, takže je neustále na čem pracovat,“ ví Bernard Plavec.

I proto se hned na startu v úvodu roku 2019 vydal na měsíční soustředění do země jeho sportu zaslíbené – do Thajska, kde se momentálně učí od těch největších odborníků.

„Těší mě, že jsem dostal nabídku, abych se zúčastnil tréninkového kempu v Bangkoku. Děkuji trenéru Lukáši Jirkovskému a všem, kteří mi tuhle cestu pomohli uskutečnit. Už jsem se do Thajska podíval v létě, kdy jsem tam absolvoval dvě týdenní soustředění. Nyní ovšem bude na všechno více času. Kde jinde získat novou inspiraci, zdokonalit se a naučit se nové techniky,“ říká člen pražského X gymu.

Pro Bernarda Plavce se jedná o úvodní část přípravy na domácí galavečer Noc Bojovníků, který se 4. dubna uskuteční již počtvrté v Dobříši. „Chci se připravit co nejlépe. Nejen, že budu bojovat doma, ale určitě mě bude čekat velmi těžký protivník a bude to válka, proto je zapotřebí být v nejlepší formě. Já proto udělám určitě maximum,“ potvrdil Plavec.

Za Lužánkami se lidé utkali v kouzelnickém sportu famfrpálu.
Bláznivé sporty budoucnosti? Famfrpál i dostihy s voly
Vtipné hlášky a titulky ve světě sportu 2018.
Perly ve sportu? Rok 2018 ukázal vtipálky i filozofy. Přečtěte si úsměvné výroky