„Jak jste se o tom dozvěděli?" ptala se s úsměvem Lucie Leišová, když jsme ji požádali o krátký komentář pro Příbramský deník, čímž potvrdila, že závod nijak neplánovala prezentovat.

Lucie Leišová.
Plavkyně Lucie Leišová: Pro plavání nemám nadání


Tím, kdo nás na Lucčin úspěch upozornil, byl její fanoušek. „Osobně Lucce fandím a myslím, že dělá Příbrami výbornou reklamu," řekl nám na závěr své zprávy Jan Mařík.
Leišová plavala v řece Hudson, asi 100 kilometrů severně od Manhattanu. „Dálkový závod se jmenuje 2 Bridges Hudson River Race a pořádá jej asociace New York Open Water, která organizuje například i ty slavné plavby okolo Manhattanu," představila závod Lucie Leišová.

Na trať dlouhou 2,5 kilometrů se vydala společně s dalšími čtrnácti sportovci. A drtivou většinu z nich nechala za sebou. „Byla jsem první v kategorii 20-29 let, druhá mezi všemi ženami a pátá na téhle trati celkově mezi muži i ženami," vyjmenovala své úspěchy příbramská plavkyně a jediná cizinka ve startovním poli Divize N-2.5K.

Ilustrační fotografie.
Centrum města uzavře půlmaraton a opravy


Výsledky závodu: 1. Jonah Meyer 36:55 min, 2. Will Walker 37:46, 3. Shauna Simpson 39:56 – vítězka kategorie žen, 4. Matthew Kessler 39:59, 5. Lucie Leišová 44:29.