Vyřazovací boje nabídnou středočeské derby. Suverénní vítěz základní části Kladno poměří v 18.00 hodin síly s Odolena Vodou.

Kapitán domácích Adam Zajíček se role jasného favorita nezříká.

„Záleží na našem přístupu. Myslím, že papírově jsme lepší tým, musíme to ale potvrdit také na hřišti," řekl kladenský blokař a přiznal, že se rádi vyhnuli Zlínu. Ne proto, že s Valachy v prvním kole jako s jedinými doma prohráli. „Je dobré, že nemusíme cestovat někam daleko a snad toho využijeme," řekl lídr Kladna, jež vyhrálo základní část s předstihem, tudíž mohlo deset dní pracovat na fyzické kondici.

Čtěte také: Zabrat a doufat. Odolku čeká závěrečný boj o play-off

Podle trenéra Aera Jiřího Vojíka je favorit série jasný.

„Kladno hraje celou sezonu výborně. Víceméně se nikdy nedostalo pod tlak, snad jen lehce ve finále poháru. Ale to ustálo," má trenér Odolky respekt k výkonům soupeře. „Nám jde o to, abychom Kladno potrápili a urvali nějaký zápas," dodal s tím, že by s týmem rád těžil z ošemetnosti vyřazovací části.  „Kladno je lepší, ale v play off a zejména v prvních zápasech se může stát cokoli."

Čtvrtfinále, které si v kdysi velmi úspěšné volejbalové baště na Praze -východ zahrají po dvou letech, vnímají v týmu Aera jako zcela novou soutěž. „Má to grády. Je to další a jiná soutěž," potvrdil kouč Vojík. Přestože s týmem pronikl do osmičky až v závěrečném kole základní části, brání se Jiří Vojík mluvit o tom, že by už měli splněno. „O tom můžeme mluvit, až se popereme a bude jasné, jestli postoupíme, nebo skončíme."

Příbram čeká bitva s Jihostrojem

Příbram začíná play off na palubovce Českých Budějovic. „Jsou pro nás přijatelnější soupeř než Liberec, se kterým máme dlouhodobě nepříznivou bilanci, navíc má široký kádr," přiznal kapitán Martin Böhm, jehož týmu pomohlo Brno tím, že v posledním kole získalo bod na Kladně. Jinak by Kocouři narazili na nechtěné Severočechy.

„Na konec to dopadlo dobře. Na Budějovice si věříme víc," přiznal.

Tým z jihočeské metropole má stejně jako loni v play off zdravotní komplikace. Zraněné jsou opory Gevert a Fila.

„I bez nich jsou pořád silní, přesto pro nás schůdnější," podotkl Böhm a dodal, že jeho tým bude kompletní.

V základní části Příbram dokázala Jihostroj doma porazit 3:2, na jihu Čech ale prohrála 0:3. Kladno zvládlo bez ztráty setu oba duely s Odolkou.

Čtěte také: Konec vlády vodních sportů na Mělnicku. Sportovcem roku je žokej Josef Bartoš!